fbpx
Annonce

Overblik: Dembélés vilde skadeshistorik

FCBARCELONA.DK - 22.06.21

// Ousmane Dembélé


Så skete det igen! Ousmane Dembélé har pådraget sig endnu en lårskade og tæller man hans skader sammen siden skiftet til Barca for fire år siden, er han nu oppe på 10.

Denne sæson så endelig ud til at blive en sæson uden en lang skadespause for Dembélé, men i Frankrigs landskamp mod Ungarn i lørdags måtte han udgå med en skade i højre baglår og nu venter der en pause på op til to måneder.

Skader har kendetegnet opholdet i Barca siden catalanerne hentede Dembélé i Dortmund i 2017 som erstatning for Neymar, der kort forinden var købt fri af sin kontrakt af PSG. Med skaden fra i lørdags, er Dembélé altså oppe på 10 skader som Barca-spiller:

Efter blot en måned i klubben kom den første skade i midten af september 2017. Det var i venstre lår og krævede en operation. Først i januar 2018 kunne Dembélé spille igen.

Det holdt kun 11 dage, for her pådrog han sig en fibersprængning i venstre lår. Det var ikke samme skade som i 2017, men franskmanden sad ude en måned.

Hans første sæson i Barca blev afsluttet med endnu en skade, da han i sidste ligakamp forvred sin højre ankel. Da sæsonen var slut, fik det ingen konsekvenser for missede kampe.

Der skulle gå et halvt år inden den var gal igen. I januar 2019 forvred han sin venstre ankel og det betød en pause på tre uger.

I marts 2019 pådrog han sig en muskelforstrækning i venstre lår, men han var klar allerede en uge senere. Det viste sig dog at være for tidligt, for her blev det til en egentlig muskelskade der holdt ham ude en måned.

Sæsonen sluttede med endnu en lårskade, denne gang i højre lår, blot et halvt minut inden slutfløjtet af en kamp mod Celta. Det blev afslutningen på hans anden sæson i Barca.

Sæsonen 2019/20 fik en skidt start for Dembélé, for i allerførste ligakamp pådrog han sig en fibersprængning, der holdt ham ude i fem uger.

I november måned var den gal igen. En lårskade holdt ham ude i 10 uger og netop som han begyndte at træne med igen, blev skaden forværret. Det krævede endnu en operation og så var sæsonen slut for ham. Det blev kun til ni kampe den sæson.

I den netop afsluttede sæson slap Dembélé nådigt for alvorlige skader i Barca-trøjen. Tre uges pause i december som følge af en forstrækning var alt og dermed fandt angriberen endelig lidt stabilitet. Det holdt dog kun indtil i lørdags, hvor den 10. skade på fire år ramte Barca-angriberen.

.:FORSIDE:.