fbpx
Annonce

Overblik: Barcas fem sidste kampe i La Liga

Simon Arun Vrábel - 28.04.22

// La Liga

Der resterer kun fem kampe af dette års La Liga og for at opnå sæsonens mål om at slutte i top 4 venter fem svære kampe. Barca kan dog fra den øjeblikkelige andenplads i tabellen selv afgøre sin skæbne.

Fem kampe og 15 point er hvad der mangler af dette års La Liga og det betyder, at der på nuværende tidspunkt er hele syv hold, som kæmper om de resterende tre pladser i den eftertragte top 4, som sikrer deltagelse i næste års Champions League. Real Madrid er stukket af i toppen og da Barca ligger nummer to kan de selv afgøre deres egen skæbne. Der venter dog nogle særdeles svære kampe som helst skal vindes.

Mallorca
På søndag møder Barca Mallorca hjemme på Camp Nou og på papiret er det en modstander, som catalanerne nemt bør besejre, da øboerne ligger på en øjeblikkelig 16. plads. Barca har dog tabt de sidste tre kampe på hjemmebane heriblandt 0-1 til Cádiz, som ligger på 17. pladsen, og derfor bliver søndagens opgør slet ikke nem. Mallorca har kun to point til nedrykning og der er derfor ingen tvivl om, at de vil kæmpe med livet som indsats for selv et enkelt point.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Real Betis
Det grønstribede hold fra Sevilla er aldrig nemme at spille imod og Estadio Benito Villamarín er ikke et nemt sted at spille. Betis ligger i øjeblikket på 5. pladsen og er direkte konkurrent til top 4. De er kun seks point efter Barca og med tidligere Barca-spillere som Claudio Bravo, Juan Miranda, Marc Bartra og Christian Tello kan det ikke afskrives, at Barca sætter point til.

Celta de Vigo
Selvom nordspanierne ligger på en beskeden 12. plads i ligaen, så er de kun et point fra Rayo Vallecano, som seneste hentede alle tre point på Camp Nou. Statistikken indikerer også, at der venter Barca en svær kamp på trods af, at den spilles hjemme, for vi skal helt tilbage til oktober 2020 for at finde den seneste Barca-sejr, som dog dengang var på hele 0-3.

Getafe
I midten af maj skal Barca en tur til Madrid for at møde Getafe og det er en kamp, som endnu er svær at spå om. I øjeblikket ligger holdet på en 15. plads med fem point ned til nedrykningsstregen. Getafe skal også selv møde bl.a. Real Betis og Rayo Vallecano inden mødet med catalanerne. Hvis de har fået et godt resultat i kampene inden og derved skabt luft til nedrykningskampen kan det tale til Barcas fordel. Omvendt vil det betyde flere point til Real Betis hvilket vil gøre kampen i toppen svære.

Villarreal
Forhåbentligt slutter det hele godt når Barca slutter sæsonen af på Camp Nou med en kamp imod ’den gule ubåd’. Hvis catalanerne har vundet deres kampe inden sidste spillerunde og konkurrenterne sat point til vil der hvile et mindre pres på Xavis mandskab. Det må være en ekstra motivationsfaktor for i skrivende stund er Villarreal på en 7. plads og derfor en del af kampen om top 4 placeringen.

.:FORSIDE:.