fbpx

Osasuna bør ikke kunne volde Barca store problemer

Simon Arun Vrábel - 03.09.23

// Osasuna

I aften skal Barca en tur til Pamplona og møde Osasuna, og selvom der har været stor udskiftning i truppen på transfervinduets sidste dag, så bør holdet fra Baskerlandet ikke volde Xavis mandskab problemer.

Når Osasuna tager imod Barca er det med blandet resultater i bagagen, for holdet har kun vundet to af deres seneste fem kampe, imens to er tabt og en enkelt er endt uafgjort. I ligaen har man vundet på udebane over Celta de Vigo og Valencia, imens man har tabt på hjemmebane til Athletic Bilbao. Da man, over to kampe, også er røget ud af Conference League-playoff imod Club Brugge med et 1-2 nederlag på hjemmebane, betyder det, at Osasuna ikke har vundet en officiel kamp på Estadio El Sadar i snart lang tid.

Artiklen fortsætter under annoncen


Omvendt har Barca vundet fire ud af deres seneste fem kampe, hvis man tæller Gamper-opgøret mod Tottenham og træningskampen mod AC Milan med. Især den sidste kamp mod Villarreal har hævet moralen hos spillerne, for 3-4 sejren holdt hårdt, og det var kun via teamwork og hårdt arbejde fra både angrebet og forsvaret, at man formåede at fuldende det svære comeback fra 3-2 til 3-4 med mål fra Ferran Torres og Robert Lewandowski. Eneste misser for Xavi og hans spillere har været 0-0 kampen mod Getafe i første runde.

Barca har derfor et udmærket udgangspunkt til søndagens kamp, og hvis man kigger på de to holds indbyrdes opgør, taler statistikken da også til catalanernes fordel. Fordelt på de seneste fem kampe har Barca vundet fire opgør og spillet en enkelt uafgjort, og målscoren er overbevisende 11-3 i catalanernes favør. I sidste sæson vandt Barca med 1-0 på Camp Nou imens det seneste besøg i Pampolna endte med 1-2. Den kamp huskes nok bedst for at være Gerard Piqués sidste kamp hvor han, ligesom Lewandowski, så rødt.

Kampen spilles kl. 21.00 og kan ses på TV2 Sport X..:FORSIDE:.