Officielt: Getafe benytter købsoption på Cucurella

Anders Lang Jensen - 30.06.20

© Getty Images

Barca har i denne sæson haft venstrebacken Marc Cucurella udlånt til La Liga-klubben Getafe. Klubben fik en købsoption med på forsvarsspilleren, og det har Getafe nu udnyttet. Transferen er netop endegyldigt gået igennem.

Det er både Barca og Getafe, som denne tirsdag meddeler på deres respektive hjemmesider, at Madrid-klubben har udnyttet den købsoption, som de har haft på Marc Cucurella. Barca har i denne sæson haft venstrebacken udlånt til Getafe, som fik en købsoption med i lejeaftalen, og den har madrilenerne nu udnyttet.

Planen for Getafe har hele tiden været at udløse købsoptionen på Marc Cucurella. Venstrebacken har siden sin start i Getafe imponeret og været fast mand. Barca modtager 10 mio. euro for salget af Cucurella.

I den oprindelige lejeaftale mellem klubberne lød købsoptionen på seks millioner euro, hvor Barca dog havde sikret sig en videresalgsklausul på 40 procent, hvis Getafe solgte Cucurella videre i fremtiden. Barca og Getafe har dog forhandlet sig frem til en ny pris på 10 millioner euro for i stedet blot at få 10 procent af et fremtidigt videresalg.

Barca har altså ikke overraskende prioriteret at få fire millioner euro ekstra her og nu for derimod at give afkald på hele 30 procent af et videresalg, som Getafe måtte foretage sig. Men klubbens nuværende økonomiske situation gør, at den højere transfersum her og nu er mere attraktiv.

.:FORSIDE:.