fbpx
Annonce

Nu foretrækker Xavi Frenkie de Jong frem for Gavi

Simon Arun Vrábel - 12.11.22

// Frenkie de Jong

Efter en sommer hvor Frenkie de Jong flere gange blev rygtet væk fra Camp Nou, så har flere gode kampe i streg gjort, at Xavi nu foretrækker at bruge hollænderen på bekostning af Gavi.

Frenkie de Jong har efter flere kampe med flot spil vundet Xavis tillid og i de seneste syv kampe har cheftræneren foretrukket den blonde hollænder til pladsen på midtbanen, hvilket har henvist unge Gavi til en plads på bænken.

Barcas blonde hollænder har om nogen lagt øre til meget i det seneste transfervindue, for klubben lagde et massivt pres på De Jong for at få ham til at skifte væk fra klubben. Barca har dog altid været en drengedrøm for Frenkie de Jong og den 25-årige hollandske landsholdsspiller har igennem hele forløbet haft tro på egne evner.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Efter flere problemfyldte kampe var Xavi tvunget til at prøve at ændre på sin startopstilling og her har De Jong i sandhed vist sine evner. Med hollænderen i startopstillingen har catalanernes spil fået et yderst positivt og kreativt pust.

Xavi valgte nemlig at indlede sæsonen med Busquets, Pedri og Gavi på midtbanen, men specielt i løbet af oktober måned løb holdet ind i flere kampe med bekymrende spil, som ledte minderne hen på sidste sæson: Da resultaterne i Champions League også udblev tvang det Xavi til at give Frenkie de Jong en chance. Hvis man kigger bort fra kampen imod Viktoria Plzen, hvor Xavi valgte at bytte stort set hele holdet ud, så har Frenkie de Jong nu startet inde i hele syv kampe i streg.

Helt konkret er der tale om kampene imod Real Madrid, Villarreal, Athletic Bilbao, Bayern München, Valencia, Almería og Osasuna og her har catalanerne kun tabt to kampe imod Real Madrid og Bayern München. Alle de resterende fem kampe er vundet. Imens holdet sammenlagt har lukket seks mål ind i, så har man scoret hele 13 mål. Her scorede hollænderen det ene af de to mål i kampen imod Almeria. mens De Jong stod for det smukke oplæg til Raphinhas sejrsmål i udekampen imod Osasuna.

Fortsætter De Jong de samme takter efter VM, bliver det yderst svært for Xavi eller den sportslige ledelse at sende hollænderen væk, for der er ingen tvivl om at den talentfulde midtbanespiller gør en forskel på det catalanske mandskab.

I alt har Frenkie de Jong optrådt 17 gange for Barca i denne sæson hvor han har kvitteret med to mål og en assist. 12 af kampene har været på den offensive midtbane imens de resterende fem har været som afløser på den defensive midtbane for holdets kaptajn, Sergio Busquets.



.:FORSIDE:.