fbpx

Medier: UEFA har frikendt Barca i Negreira-sagen

FCBARCELONA.DK - 30.06.23

// UEFA // Jose Maria Enriquez Negreira

Samtlige catalanske og spanske aviser meddeler fredag aften, at UEFA har frikendt Barca i den omdiskuterede Negreira-sag i forbindelse med bestikkelse af spanske dommere. UEFA har ydermere godkendt Barcas deltagelse i næste sæson Champions League.

Det var de to tidligere Barca-præsidenter, Bartomeu og Rosell, der sammen med klubben var tiltalt for at betale for at få dommerne for at favorisere klubben. Den nuværende præsident Joan Laporta har dog hele tiden fastholdt, at der udelukkende var tale om rapporter og analyser af hver dommer, hvilket alle de store klubber i Europa benytter sig af.

Artiklen fortsætter under annoncen


Fredag aften meddeler alle de store aviser i Spanien så, at UEFA tidligere på dagen på officiel vis meddelte Barca, at man efter at have undersøgt sagen til bunds ikke ser noget grundlag for at straffe catalanerne. Derudover har UEFA meddelt, at man har godkendt Barcas deltagelse i næste sæsons Champions League.

Dermed er det slået fast, at smædekampagnen, som præsident Joan Laporta mener er orkestreret i Madrid, ikke havde noget på sig og at Barca på ingen måde har betalt for at påvirke dommerne. I stedet har catalanerne lige som alle andre klubber modtaget rapporter på hver enkelt dommer til når man skulle forberede sig til kampene.

Meldingen fra UEFA blev modtaget med stor glæde og tilfredshed hos ledelsen i Barca, som altså fik renset klubbens navn og renomme i sagen. Nu kan ledelsen og den sportslige stab forberede næste sæson med ro og med visheden om, at man igen skal kæmpe med om Champions League-trofæet.

.:FORSIDE:.