fbpx
Annonce

Medier: Barca har lukket aftale til tre milliarder kroner

FCBARCELONA.DK - 21.07.22

// Joan Laporta

Adskillige medier meddeler sent torsdag eftermiddag, at ledelsen i Barca netop har lukket og underskrevet endnu en særdeles indbringende aftale. Klubben har solgt yderligere 15% af TV-rettighederne og modtager 400 millioner euro.

Ledelsen i Barca er i stor stil ved at genoprette klubbens økonomi, som ellers befandt sig i en historisk krise for blot få måneder siden. Ikke nok med, at man er lykkedes med at reducere lønomkostningerne betragteligt, som har man også sikret adskillige økonomiske aftaler, som styrker budgettet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


For nyligt kunne Barca annoncere salget af 10% af klubbens TV-rettighederne til en værdi af 207,5 millioner euro, hvilket svarer til cirka halvanden milliarder kroner. Salget skete til investeringsfonden Sixth Street og gælder for de næste 25 år.

Nu meddeler adskillige medier så, at Barca netop har underskrevet en ny aftale med Sixth Street, hvor man sælger yderligere 15% af TV-rettighederne. For dette modtager Barca svimlende 400 millioner euro, som svarer til tre milliarder kroner. Catalanerne har dermed samlet set skaffet klubben 4,5 milliarder kroner på de to handler.

Ifølge flere medier arbejder ledelsen på at lukke en tredje aftale, som indbefatter salget af en procentdel af Barça Studios. Der har før været nævnt et salg af 49%, men de seneste meldinger går på, at Barca ikke behøver at nå helt op på det tal. Laportas vurdering skulle være, at man kun behøver at sælge omkring 20%. Dog betragtes dette salg som nødvendigt for, at Barca kan indskrive alle de nye spillere til den nye sæsonen.

.:FORSIDE:.