fbpx
Annonce

Medie: Barca kan ikke udbetale løn næste måned

Peter Vyff - 18.05.22

// FC Barcelona

Barca befinder sig stadig i dybe økonomiske problemer, og det har efterladt ledelsen med alvorlige panderynker. Catalanerne kæmper i øjeblikket en hård kamp for at fremskaffe likviditet, således at man kan udbetale løn næste måned.

Ligesom sidste sommer, hvor Barca-fans måtte se Lionel Messi forlade Camp Nou, så arbejder ledelsen stadigvæk på at forbedre den dårlige økonomiske situation. Catalanerne står foran en kæmpe udskiftning i førsteholdstruppen, og ledelsen har søgt markedet tyndt efter forstærkninger. Det lader dog til at blive langt mere besværligt end først antaget, ifølge meldinger fra flere lokale medier.

Radiostationen RAC1 kunne igår fortælle, at Barca i øjeblikket har akut brug for økonomisk likviditet, hvis det skal lykkes at udbetale spillernes løn næste måned. Fodbolddirektør Mateu Alemany har angiveligt også sat kontraktforhandlingerne på standby, indtil ledelsen forhåbentligt snart kan annnoncere nogle store økonomiske aftaler.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Bestyrelsen arbejder hårdt på at færdiggøre salgene af andele i Barca Studios og Barca Licensing & Merchandise, hvilket burde lette på arbejdsbyrden og de økonomiske bekymringer. Samtidig fortsætter det hektiske arbejde med at nå frem til en endelig aftale med fonden CVC om TV-rettighederne.

Catalanerne har angiveligt to tilbud på bordet, og det første kommer fra CVC Capital Partners, som ønsker at købe 10% af TV-rettighederne over 50 år, og har tilbudt Barca tæt på 270 millioner euro. Det andet og nyeste tilbud kommer fra Goldman Sachs, som vil betale 400 millioner euro for 20% af rettighederne i 20 år.

Joan Laporta er ifølge RAC1 stor tilhænger af Goldman Sachs' tilbud, men bestyrelsen ønsker kun at afgive 10% af rettighederne. Det vigtigste er dog, at salget bliver en realitet, hvilket betyder, at Barca kan overholde Financial Fair Play. Situationen lader til at blive værre dag for dag, og derfor er det bydende nødvendigt at Joan Laporta får lukket aftalerne hurtigst muligt.

.:FORSIDE:.