Marcos Alonso spillede godt trods én stor fejl

Simon Arun Vrábel - 14.09.22

// Bayern München // Marcos Alonso

Xavi overraskede de fleste ved at starte med Marcos Alonso mod Bayern og den rutinerede spanier ydede da også en solid indsats igennem hele kampen, selvom han var involveret i tyskernes første mål.

Inden kampen imod Bayern München var der stor spænding om, hvorvidt Álex Balde ville få genvalg på venstrebacken efter en række flotte præstationer. Lidt overraskende faldt valget på Marcos Alonso, som til trods for en enkelt men alvorlig fejl, spillede en god kamp.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

I de seneste tre kampe i ligaen havde Álex Baldes flotte præstationer sendt Jordi Alba ud på bænken, hvilket stod i stor kontrast til sidste sæson. Balde har da også spillet nogle flotte kampe, men alligevel var der tvivl om, hvorvidt startpladsen ville gå til den langt mere rutinerede Alba. Forinden havde den sportslige ledelse hentet Marcos Alonso og rygterne gik på, at man kun havde købt spanieren fordi Laporta havde forpligtet sig til at købe venstrebacken tidligt i transfervinduet. Alonso havde kun spillet 12 minutter i kampen imod Cádiz, så det var derfor en kæmpe overraskelse at han fik startpladsen til fordel for de to catalanere i gårsdagens vigtige Champions League kamp.

Alt det til trods holdt Marcos Alonso hovedet koldt og han viste i den grad både Xavi og de catalanske tilhængere, hvilken rutine han har opbygget efter seks år hos engelske Chelsea. Spanieren, men en fortid hos Real Madrids ungdomshold, vandt flere nærkampe mod Bayern Münchens farlige Leroy Sané og allerede efter ti minutters spil var han årsagens til at netop Sanés skud på mål ikke gik ind, da han fik blokeret skuddet i sidste øjeblik. Samtidig deltog spanieren i hyppigt i det opbyggende spil, hvor han overlappede Dembélé og det var også Alonso som med sit venstreben fik ansvaret for holdets hjørnespark fra højresiden.

Det var derfor ekstra ærgerligt, at det netop var Alonso som missede sin markering på Lucas Hernández i starten af anden halvleg, for det satte et kæmpe skår i en ellers flot præstation, at tyskerne ufortjent kunne bringe foran 1-0 efter et hav af chancer til Barca. Der er dog ingen tvivl om at Xavi har været tilfreds med helhedsindtrykket af Alonsos indsats og det var næppe hans manglende markering som kostede catalanerne sejren, men mere de mange brændte chancer fra Lewandowski og Pedri i angrebet.

Der er ingen tvivl om at Xavi vil forsætte med at give Balde spilletid for at udvikle sig yderligere, men Marcos Alonsos stærke præstation imod tyskerne gør det interessant at se, om Jordi Alba så står bagerst i køen om spilletid på den pludseligt overbemandede venstreback.

Se ovenfor i videoen episoden ved Bayerns første mål, hvor Alonso ikke ser for god ud.