fbpx

Lewandowski: 'Jeg spiller i Barca næste sæson'

Markus Johannessen - 22.05.24

// Robert Lewandowski

Det catalanske medie Mundo Deportivo, har fået en snak med Lewandowski, da han var ude og promovere det polske gaming-firma, G2A.COM, som han er global ambassadør for. Her slog polakken fast, at han bliver i Barca.  

Mens diverse medier spekulerer i Lewandowskis afgang, har angriberen travlt med at forsikre om sin kontinuitet hos catalanerne. I intewrviewet reflekterede han både over den snart overståede sæson og fokuserede på den kommende.

Her er hvad der blev talt om:

Tilfreds med andenpladsen i ligaen?
'Denne sæson håbede vi på at opnå mere end en andenplads. Jeg er sikker på, at vi kunne have gjort mere, men jeg har en følelse, som også findes i omklædningsrummet, at vi gerne vil forberede os til næste sæson. Vi ved, at vi har et stort potentiale i holdet med mange talentfulde spillere, og vi kan vinde flere kampe og titler næste sæson. Jeg kan også score flere mål end sidste sæson og endda for to sæsoner siden, fordi jeg føler igen at jeg er et godt sted rent fysisk. Desuden har vi i år spillet med mange unge spillere, og jeg tror, at det har været en stor oplevelse for dem. Denne erfaring, med henblik på næste sæson, både for de unge og for hele holdet, vil hjælpe os med at vinde kampe, som vi har tabt i år. Vi skal lære, at hvis der er kampe, vi ikke kan vinde, skal vi forsøge ikke at tabe dem. Uden disse point endte vi som toere i LaLiga. Jeg er sikker på, at hvis vi fokuserer på os selv, kan vi opnå titler, både i La Liga og i Champions League, selvom det også kan afhænge af held. Vi var uheldige med skaderne i år.'

Artiklen fortsætter under annoncen


Hvorfor vandt holdet ingen titler?
'Når jeg tænker på Champions League, tænker jeg kun på én kamp, returkampen mod PSG. Denne erfaring tror jeg er meget vigtig for os. Det er svært at fordøje lige nu, men med henblik på fremtiden kan den kamp være en meget vigtig lektion. I La Liga har Madrid vundet mange kampe uden at spille godt, og jeg tror, at det er noget, vi skal forbedre næste sæson'.

Kan Barcas DNA være en hæmsko?
'Vi skal samle point. Naturligvis skal vi altid forsøge at vinde med en stor måldifference og spille godt, fordi vi er FC Barcelona, og vi skal altid lede efter et ekstra mål, uanset hvor mange vi allerede har scoret. Men vi skal gøre det under kontrol og holde stabiliteten. Vi skal altid have ambitioner om at vinde, men hvis vi ser at vi er for udfordret til at dominere kampen, skal vi kontrollere os selv og forsøge ikke at tabe. Vi forbereder os på mentaliteten til næste sæson. Jeg så gerne at næste sæson allerede startede nu - og det er også den følelse, jeg fornemmer inde i omklædningsrummet'.

Du bliver 36 år i august. Hvor længe kan du levere på højeste niveau?
'I øjeblikket føler jeg mig i topform. Jeg føler mig ikke anderledes end for tre eller fire år siden. For mig er det meget vigtigt altid at forberede mig fysisk til træning og kampe. Derudover er det vigtigt for mig at kende alle vores spillere. Det betyder meget for det taktiske, og det gør os stærke som hold. Jeg kan spille på højeste niveau i mindst to år mere. Hvis jeg en dag føler, at jeg ikke er i topform mere, vil jeg være den første til at sige det. For 15 år siden begyndte jeg at arbejde for at kunne langt op i trediverne. Jeg passer på mig selv og spiser godt'.

Spille du i Barca næste sæson?
'Ja, selvfølgelig, for mig er der ingen tvivl. Jeg vil vinde mange trofæer med Barcelona, og jeg er sikker på, at vi næste sæson kan præstere bedre og vinde titler. Jeg vil altid have det bedste resultat, ikke kun for mig selv, men også for mine holdkammerater, og jeg er sikker på, at dette hold kan vinde titler næste sæson, fordi jeg ser, hvad vi gør hver dag til træning. For mig er det vigtigt, fordi det er en klub, jeg har i mit hjerte. Jeg vil gerne bidrage med alt til holdet og klubben'.

Hvad synes du om Lamine Yamal?
'Lamine har spillet virkelig godt denne sæson, han er et talent på kun 16 år. Han ønsker sandsynligvis at spille fodbold i mange år endnu, og jeg har erfaring, og vil gerne hjælpe ham med det mentale arbejde, der ligger bag. For tiden er det meget vigtigt at have fødderne solidt plantet på jorden og tænke langsigtet. Lamine har en stor fremtid. Vi har en meget god relation til hinanden og en særlig forbindelse. Fra starten af sæsonen til nu, kan jeg sige, at han har taget et skridt fremad i den rigtige retning. Nu ser jeg mange ting, som jeg ikke så i starten, og ikke kun i forhold til de valg han træffer for ham selv, men også de valg han træffer med henblik på holdet'.

lewandowski108F

.:FORSIDE:.