Lewandowski har nu scoret seks mål i fem kampe

Simon Arun Vrábel - 24.09.23

Robert Lewandowski startede sæsonen uden mål i holdets første to opgør, hvilket fik kritikkerne til at snakke om målkrise. Den snak er nu totalt forstummet efter seks mål i de seneste fem kampe.

Villarreal, Osasuna, Real Betis, Royal Antwerp og senest Celta de Vigo. Listen over hold, som Lewandowski har scoret imod, begynder at blive lang, og samtidig har den rutinerede angriber indhentet Jude Bellingham i kampen om topscorertitlen i den spanske Liga.

Barca fik på ingen måde den ønskede start på dette års La Liga, da man kun formåede at spille 0-0 med Getafe på udebane. Spillet var samtidig ikke prangende, og da catalanerne også måtte slide for sejren over upåagtede Cádiz, begyndte alarmklokkerne at ringe. Èn af dem som stod forrest for kritikken var Lewandowski, som ikke havde scoret i holdets første to ligakampe, men det har polakken i den grad fået lavet om på.

Imod Villarreal fuldendte han holdets formidable comeback, da han scorede det matchvindende mål til 3-4, og ugen efter var polakken endnu engang på pletten. Her lagde han bolden på straffesparkspletten seks minutter før tid og endnu engang scorede holdets matchvindende mål til slutresultatet 1-2. Den 35-årige angriber stoppede dog ikke sin målstime der.

I storsejren over Real Betis var Lewandowski i den grad i hopla, for først scorede han til 2-0, imens han i anden halvleg lagde op til henholdsvis Raphinha og João Cancelo, som scorede til 4-0 og 5-0. De to assists bringer således holdets spidsangriber op på en total af tre assists i denne sæson.

Barcas 9’er tog sin gode form med ind i den første Champions League runde, hvor Royal Antwerp kom på besøg og blev slået 5-0. Her var Lewandowski endnu engang på pletten, da han scorede Barcas andet mål efter kun 19 minutter, og på daværende tidspunkt havde en hver snak om målkrise været ude af medierne i flere uger. I stedet begyndte den catalanske presse at fokusere på Jude Bellingham fra Real Madrid, som solidt førte topscorerlisten.

Den fornøjelse blev dog kort for Real Madrids nyindkøb, for lørdag aften var Lewandowski for femte kamp i streg på pletten, da han var igangsætteren til det formidable comeback, hvor Barca scorede hele tre mål på kun otte minutter, og dermed vendte et dystert hjemmebanenederlag til en 3-2 sejr. Med målene til først 1-2 og senere 2-2 er Robert Lewandowski nu noteret for hele fem mål i fem kampe i ligaen, og dermed ligger han nu på en delt førsteplads på topscorerlisten sammen Jude Bellingham fra Real Madrid, som dog spiller sin sjette kamp søndag aften mod Atlético Madrid.

I sidste sæson scorede Lewandowski i alt 33 mål for Barca fordelt på 23 styks i ligaen, fem i Champions League, to i Copa del Rey, to i Supercuppen og et enkelt mål i Europa League.