fbpx
Annonce

Ledelsen er usikker på om man skal erstatte De Jong

Simon Arun Vrábel - 11.06.22

// Frenkie de Jong

Flere catalanske medier spekulerer i, at Laporta ikke vil erstatte Frenkie de Jong hvis han ender med at blive solgt til Manchester United. I stedet vil man gemme pengene til at styrke økonomien og dermed fremtidssikre klubben bedre.

Rygterne om hollandske Frenkie de Jong vil i øjeblikket ingen ende tage. Ifølge medierne overvejer catalanerne at sælge hollænderen, som for nyligt spillede endnu en blændende kamp for sit landshold. Årsagen skulle være at skaffe kapital til nogle af de mange indkøb, som Xavi ønsker, men i Catalonien begynder man nu i højere grad at tale om, at Laporta overvejer ikke at erstatte hollænderen. I stedet skal pengene bruges til at fremtidssikre klubben økonimisk.

Xavi har store planer for Barca og Laporta støtter da også cheftræneren, men samtidig er det hans job, som klubpræsident for en medlemsvalgt fodboldklub, at fremtidssikre klubben økonomisk. Flere og flere spillere bliver jævnligt sat i forbindelse med Barca, men mange har svært ved at se, hvor pengene skal komme fra. Nok er der kommet et økonomisk stærkt sponsorat med Spotify, men hullet i klubkassen er så stort, at de røde tal først skal gøres grønne førend man kan tale om at begynde at bruge penge.

Artiklen fortsætter under annoncen


Samtidig har Barca en lovende fremtid på midtbanen, hvor både Gavi, Pedri, Sergio Busquets, Nico og muligvis også Franck Kessie kan dække de tre pladser i de kommende sæsoner. Dertil kommer, at man gerne vil give nogle af talenterne på Barca B muligheden for spilletid, så spørgsmålet melder sig hvor nødvendigt det er at hente en direkte afløser for Frenkie de Jong. Strategien er, at spillersalg skal frigøre lønkroner til at indskrive de spillere, som klubben henter på en fri transfer.

Der meldes om en pris for De Jong på 60 millioner euro plus 20 millioner euro i variabler, og det er penge, som vil kunne styrke økonomien væsentligt. Med et mindre desperat behov for at få penge i klubkassen vil Laporta derfor også stå stærkere i sine forhandlinger med andre sponsorer. Det vil helt sikkert give ham et bedre udgangspunkt og det er ikke utænkeligt, at han med pengene fra Frenkie de Jong på kontoen vil takke helt nej til CVC-aftalen, som man flere gange har udtrykt bekymring om.

Spørgsmålet er, hvad Xavi vil sige til ikke at kunne få lov til bruge alle pengene, men i sidste ende er klubbens langsigtede overlevelse vigtigere end genopbygningen af truppen hen imod næste sæson.

.:FORSIDE:.