fbpx
Annonce

Laporta: 'Økonomien kommer ikke på plads på et år'

FCBARCELONA.DK - 18.05.22

// Joan Laporta

Præsident Joan Laporta gav i går aftes et langt interview til Catalunya Radio, hvor han kommenterede flere aktuelle emner. Der blev spurgt til Gavi, Lewandowski, økonomien og meget mere.

Her er hvad Joan Laporta kom ind på:

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Hvem forlader klubben til sommer?
'Det kan jeg ikke sige. Det er den sportslige ledelses arbejde'.

Den økonomiske situation:
'Hvis vi inden den 30. juni aktiverer nogle af de muligheder vi har, vil vi have ordnet en stor del af økonomien. Det vil ikke betyde, at vi ikke skal være forsigtige. Vi vil ikke kunne tillade os et højt niveau af udgifter'.

Gavis forlængelse:
'Han har fået et tilbud. Jeg håber at Ivan de la Peña (Gavis agent, red.) svarer positivt på vores forslag'.

Hvem foretrækker Laporta, Haaland eller Lewandowski?
'Det er ikke aktuelt. Jeg kan lide spillere der scorer mål. Jeg kan lide Auba og også Ansu Fati'.

Piqués betydning for holdet:
'Han har haft en god sæson. Det har hæmmet os, at han og Pedri har været skadet'.

Hvad sker der med den ønskede superliga?
'Lige nu er sagen for domstolen, så på kort sigt tror jeg ikke der sker noget. Der falder dom i slutningen af året. Jeg ønsker at Barca skal være med i sådan en turnering og jeg kunne ønske mig, at det bliver koordineret med de nationale ligaer. Måske er svaret at gøre Champions League mere konkurrencedygtig'.

Projektet Espai Barca:
'Vi spiller på Montjuic i sæsonen 23-24, fordi vi river tredje afsnit ned. I den sæson kan vi virkelig accellerer arbejdet. Vi skal være færdige i 2026, men i sæsonen 24-25 vender vil tilbage til vores stadion'.

En mulig aftale med kapitalfonden CVC:
'En aftale med CVC vil garantere at vi opfylder de økonomiske fairplay regler. Det er der også andre aftaler der kan. Vores kapital vil blive positiv og så kan vi gennemføre de operationer vi har i tankerne. Vi forhandler til flere sider'.

De økonomiske muligheder til sommer:
'Hvis vi gør som vi ønsker inden den 30. juni, bliver det fantastisk. Vi har oplevet Covid og et fald i indtægter, men vi har tegnet mange sponsorater og klubben bliver hele tiden mere levende'.

Dani Alves' fremtid i klubben:
'Den sportslige ledelse vil fortælle om deres beslutning, men jeg vil gerne have, at han fortsætter. Han tilpassede sig fairplay reglerne og har drømmen om at spille VM. Vi må se hvad der sker'.

Målsætninger for næste sæson:
'Jeg mener vi skal aspirere til alle titler i næste sæson, inklusiv Champions League. I denne sæson var Champions League en skuffelse'.

Forstærkninger til næste sæson:
'Vi skal have et mere konkurrencedygtigt hold og det henter vi spillere der vil gøre, men første prioritet er økonomien. Den økonomi vi har arvet bliver ikke løst på et år'.

Går Barca efter Lewandowski?
'Vi skal lade den sportslige ledelse arbejde og jeg kan ikke svare detaljeret. Vi arbejder på at styrke os. men det er ikke nemt med den økonomiske situation. Jeg håber jeg kan sige om et år, at økonomien er på plads, så kan vi kigge på de operationer vi overvejer'.

En vurdering af sæsonen:
'Siden vi skiftede træner er vi gået fra en 9. plads til 2. pladsen. Det er kun lige akkurat godkendt, for vi ønsker mere og vi kæmpede ikke med om mesterskabet. Spillet er blevet bedre og Xavi har gjort det godt indenfor de muligheder der var. Det var ren opvisning da vi vandt 0-4 på Bernabeu. Nu handler det om at forstærke holdet'.

.:FORSIDE:.