fbpx
Annonce

Laporta drømmer om en hel La Masia-startellever

Peter Vyff - 26.02.24

 


Barca sætter stor ære i talentproduktionen hos La Masia, som har fostret nogle af de bedste fodboldspillere i historien. Præsident Laporta skulle have en stor drøm om at se hel startopstilling med egne spillere, inden han stopper som præsident.

Selvom de sidste par sæsoner har været ekstremt hårde for Barca, der har døjet med svære økonomiske problemer, ændrer det ikke på, at de sidste to årtier har været særdeles succesfulde. Catalanerne har med en stamme af egne spillere hentet elleve mesterskaber de seneste 20 år, hvilket er fire mere end Real Madrid.

Det er samtidig også flere til flere sejre i Champions League, samt en række Copa del Rey-trofæer, med især spillere som Andrés Iniesta, Lionel Messi og Xavi som forgangsmænd på førsteholdet. Og som situationen ser ud nu, tyder intet på, at La Masia er færdig med at producere spillere i verdensklasse.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det næste kuld af talenter har allerede gjort sig bemærket på førsteholdet, hvor Lamine Yamal, Alejandro Balde og Gavi alle ser ud til at være fremtidens spillere. Det har nu også ifølge radionen Catalunya Radio givet Joan Laporta troen på, at Barca kan stille en ren La Masia-startopstilling, inden hans præsidentperiode er omme i 2026.

Første gang det skete var tilbage i 2012, under ledelsen af den tidligere Barca-træner, Tito Vilanova. Catalanerne mødte Levante, hvor Dani Alves startede inde på højre back, og da han måtte udgå med en skade og lade sig erstatte med Martin Montoya, bestod hele holdet af egenproducerede spillere.

Det scenarie ønsker Laporta gentaget, dog også med spillere som Pedri og Vitor Roque, der ikke direkte har en fortid hos La Masia, men er ankommet til Barca i en ung alder. Præsidenten skulle samtidig allerede have en startopstilling klar i tankerne, der kan se således ud.

I målet findes enten Diego Kochen eller Ander Astralaga, imens forsvaret består af Balde, Ronald Araújo og Héctor Fort, samt den for nu udlejede Chadi Riad eller Pau Cubarsí. Midtbanen består af Férmin López, Gavi og Pedri, og muligvis Marc Casadó, inden angrebet rundes af med Roque, Yamal og Marc Guiu.

Flere af spillerne er allerede en fast del af førsteholdet på nuværende tidspunkt, ligesom Iñaki Peña også kan inkluderes i snakken, da han allerede har fået debut på førsteholdet. Med de unge talentes potentiale i betragtning, er det ikke en utænkelig startopstilling i løbet af de næste par sæsoner.

laporta37F

// La Masia
.:FORSIDE:.