fbpx
Annonce

Laporta: 'Vi har ikke set det bedste fra Christensen'

Simon Arun Vrábel - 13.11.22

// Joan Laporta

Imens der afholdes VM, er der mere stille på ledelsesgangene end normalt og den lejlighed brugte klubbens præsident Joan Laporta til at byde avisen Sport indenfor til en snak den første halvdel af sæsonen.

Alt imens hele verden rent fodboldmæssigt er vendt på hovedet og har fuldt fokus på VM i Qatar, så ligger samtlige nationale ligaer stille. Det benytter præsident Laporta til en åben snak med avisen Sport.

Her er hvad der blev talt om:

I fører ligaen, men er ude af Champions League. Ser du det som en fiasko?
'Jeg synes helt generelt at vores halvsæson har været positiv. Holdet er blevet forstærket og vi er blevet mere konkurrencedygtige på trods af, at holdet forsat er under opbygning. Vi er allerede begyndt at betale tilbage på nogle af de mange forventninger som der er til os. Denne sæsons mål er at vinde ligaen’ indledte klubpræsidenten.

'Vi vil altid starte enhver sæson med flest mulige forventninger om trofæer og ja, selvfølgelig ville vi gerne have forsat i Champions League, men der var flere omstændigheder som gjorde at det ikke blev en realitet. Det var et hårdt slag for os alle, men jeg vil gerne gentage, at denne sæsons mål er at vinde ligaen'.

Har der på noget tidspunkt været tvivl om Xavi skulle forsætte som træner?
'Nej på ingen måde! Hele ledelsen har samlet set fuld tillid til Xavi som træner. Og jeg kan love dig at vi er stolte over at have ham som træner. Han er en person som kender klubben rigtig godt og samtidig ved han, hvordan han skal dele sin viden og erfaring med alle i klubben, så vi forbedrer os på alle måder'.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Hvad er din vurdering af de spillere? Har de levet op til forventningerne?
'Jeg synes at alle de nye spillere har levet op til forventningerne. Og jeg tror endda at de kan blive endnu bedre! Der er spillere som vi af forskellige årsager endnu ikke har set det bedste fra, som Christensen, Kessié og Bellerín men vi har forsat fuld tillid til dem. Dembélé og Raphinha gør det begge rigtig godt på kanterne, hvor de til sammen giver os endnu flere muligheder'.

'Det faktum at vi kunne hente Lewandowski, har været vigtigt for hele holdet for det gør en fundamental forskel at have en vinder som ham. Lewandowski har en evne til at score mål og være opmærksom på sine holdkammerater og samtidig er han god til at give råd. Han er seriøs og ansvarlig. Der er ingen tvivl om, at han er rigtig god for Barcas image'.

'Koundé og Alonso er også spillere som lynhurtigt er faldet til på holdet. Alonso har endda spillet centralt med stor succes, mens Koundé har vundet hjerterne hos mange fans med hans rolige måde at forsvare på'.

'Barcas måde at spille på er helt unik og derfor er det også svært for mange spillere at falde til på holdet. Vi kunne også vælge at spille på andre måder, hvilket er noget som jeg ved ofte er til diskussion, men vi vil ikke være lige som alle andre. Vores måde at spille på er dét som gør os speciel og at spillere som Lewandowski og Koundé er faldet til så hurtigt gør, at vi forsætter med at tro på vores model'.

Vil der komme flere indkøb allerede til vinter?
'I sommer planlagde vi tingene nøje og vi opfyldte alle de målsætninger som vi satte for os selv. Vi er blevet mere konkurrencedygtige og dem som også var i truppen i sidste sæson, er blevet aflastet mere. Vi tænker hele tiden på hvordan vi kan forstærke holdet og de mange skader gør, at vi endnu ikke har set holdet fra dens stærkeste side'.

'Hvis vi vil hente spillere til vinter, skal det være nogle som gør holdet endnu bedre og det bliver ikke let. Samtidig har vi forsat problemer med ”fair play” og det er ikke blevet nemmere nu hvor vi er røget ud af Champions League. Vi vil dog løbende prøve at snakke med La Liga omkring deres måde at tolke reglerne på og hvis vi vinder Supercuppen eller kampe i Europa League vil vi række ud til dem’ afsluttede Joan Laporta.



.:FORSIDE:.