fbpx
Annonce

Laporta: 'Barca bliver aldrig et aktieselskab'

FCBARCELONA.DK - 14.11.22

// Joan Laporta

Joan Laporta og den øvrige ledelse kæmper stadig med at rette op på Barcas skrantende økonomi, men han forsikrer om, at han aldrig vil omdanne klubben til et aktieselskab, selvom det kunne redde økonomien.

Barca foretog en række fraslag af aktiver i sommer for at redde klubben fra en katastrofal økonomisk situation, som Joan Laporta arvede fra sin forgænger. Avisen Sport har mødt præsidenten til en snak om klubbens aktuelle situation.

'Med frasalgene reddede vi klubben fra ruin og vi er ved at komme os rent økonomisk. Vi har kunne sammensætte et konkurrencedygtigt hold og vi har ikke samme frygt som da vi trådte til. Dengang afviste vi at afvikle klubben eller bede medlemmerne om penge, for de er ikke ansvarlige for den forfærdelige ledelse der var. Vi har gjort hvad vi gjorde for at redde Barca, for at indlede en økonomisk genrejsning og for at skabe et konkurrencedygtigt hold' indleder han.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


FC Barcelona er en forening der ejes af klubbens mere end 130.000 medlemmer. Det er forslået, at man skulle omdanne klubben til aktieselskab, så man kan hente kapital udefra, men det vil Laporta ikke være med til.

'Barca bliver aldrig et aktieselskab så længe jeg er præsident. Mit mål som præsident for Barca er, at klubben altid vil tilhøre medlemmerne. Det har jeg altid argumenteret for. Det er noget man har kæmpet for i 123 år og det ændrer vi ikke på' fortsætter Joan Laporta.

Til sidst understreger han, man man rent økonomisk endnu ikke er i mål. 'Vi har stadig et driftsunderskud på 200 mio. euro om året og det skyldes primært de enorme udgifter vi har, herunder specielt lønninger. Vores mål er at reducere lønningerne uden at miste sportslig styrke. Det er kompliceret, for der er kontrakter der gælder. Problemerne skyldtes at man tegnede nogle vilde kontrakter og det har bragt Barca mod ruin. Vi fortsætter arbejdet med at gøre klubben økonomisk holdbar' afslutter han.



.:FORSIDE:.