fbpx
Annonce

La Masia langt nede på listen over spillersalg

Peter Vyff - 23.01.24

 


Barca har i mere end to årtier, været kendt for at producere nogle af de mest talentfulde spillere i verdenen. Catalanerne har dog langt fra tjent mest på deres ungdomsspillere, hvilket en nylig opgørelse har påvist.

La Masia er bredt anerkendt for, at have skabt nogle af de bedste spillere i historien, deriblandt Andrés Iniesta, Xavi og Lionel Messi. Ungdomsakademiet er dog langt fra den talentfabrik, der har tjent mest på deres salg af spillere i løbet af det sidste årti.

Det skriver avisen Sport, der har fået fat i en undersøgelse fra det franske sportsforskningscenter, CIES. Rapporten afslører, hvilke akademier i fodboldverdenen, der har tjent flest penge i løbet af det sidste årti på at sælge deres ungdomsspillere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Listen toppes ikke overraskende af Benfica, der har solgt talenter for 516 mio. euro, og der er et stykke vej ned til andenpladsen, som er Ajax, med en indtjening på 376 mio. euro. Olympique Lyon indtager tredjepladsen, imens Real Madrid med deres La Fabrica, tager fjerdepladsen på listen.

Madrilenerne har solgt 28 akademispillere i det sidste årti, med en indtjening på 364 mio. euro som resultat. Det er noget mere end Barca, der har solgt det samme antal spillere, men kun tjent 189 mio. euro, hvilket giver La Masia en lidt overraskende 22. plads på CIES' rangliste.

Det er dog helt tydeligt, at Barca oftere giver unge spillere chancen på førsteholdet istedet for, at sælge dem hurtigt for at tjene penge. Det ses tydeligt på det faktum, at Real Madrids seneste talenter der har slået igennem på førsteholdet, er Nacho Fernández og Lucas Vázquez.

Catalanernes situation er noget anderledes, eftersom Alejandro Balde, Iñaki Peña, Ansu Fati, Férmin Lopez, Lamine Yamal, Pedri og Gavi alle har en stor rolle på førsteholdet. Og skulle flere af spillerne ende med at blive solgt, er det ikke svært at forestille sig, at Barca kunne toppe listen istedet.

La Masia står derfor fortsat stærkt i landskabet, og med talenter som Marc Guiu, Hector Fort og Pau Cubarsí undervejs, er der intet som tyder på, at det skulle ændre sig i fremtiden.

// La Masia
.:FORSIDE:.