fbpx
Annonce

Analyse: Har La Liga mistet sin magi?

Simon Arun Vrábel - 27.05.22

// La Liga

Mange havde håbet at se Mbappé i Real Madrid og Haaland i Barca denne sommer, men de to unge superstjernes fravalg af La Liga er en kedelig indikation på, hvor stort tomrummet efter Messi og Ronaldo er.

Igennem mere end årti var alles øjne rettet imod La Liga - specielt når de to giganter stødte sammen i El Clásico. Det betød ikke mindst også et møde imellem portugisiske Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Derudover har de to spillere været en del af en yderst farlig trio, nemlig MSN (Messi, Suárez og Neymar) og BBC (Bale, Benzema og Cristiano). De to superstjernes rivalisering har kastet et hav af fænomenale mål, rekorder og ikke mindst trofæer af sig, men i dag spiller Messi som bekendt i PSG og Ronaldo i Manchester United. Derfor havde mange håbet, at Mbappé og Haaland kunne repræsentere en ny rivalisering og dermed genskabe interessen for La Liga.

Barca har i mange år nydt godt af at have Messi på holdet, for man hørte ofte spillere sige, at de valgte Barca fordi de gerne ville prøve at spille sammen med verdens bedste fodboldspiller nogensinde. Selvom Messi og Ronaldo aldrig har haft problemer med hinanden eller åbenlyst omtalt deres individuelle rivalisering har fodboldfans og presse verden over yndet at sammenligne de to spillere og deres præstationer. Det er nu fire år siden,at Ronaldo forlod Real Madrid og lidt over ét år siden, at Messi forlod Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Igennem hele sommeren har Real Madrid fliret med Mbappé og alle tog det da også forgivet, at den unge franskmand ville rykke til Los Blancos denne sommer. Af samme årsag begyndte spekulationerne om, hvilken spiller Barca ville hente for at matche ærkerivalerne fra Madrid. Mange drømte derfor om, at Haaland ville trække i balugrana og der blev fremsat mange teorier om, hvordan catalanerne kunne få råd til den dyre nordmand.

Faktum er dog, at Mbappé forbliver i Frankrig og Haaland valgte den engelske Premier League og det efterlader spørgsmålet om, hvor vidt La Liga forsat er den stærkeste liga i Europa. I England har Manchester City og Liverpool spillet nogle yderst underholdende kampe både i ligaen og i de respektive nationale turneringer, og Pep Guardiola og Jürgen Klopp er da også trænere med stor tiltrækningskraft på topspillere. Dertil kommer, at Chelsea er forsvarende Champions League mestre, så den engelske liga har i sæsonen 2021/22 givet masser af spænding.

Den franske liga har slet ikke den samme tiltrækningskraft og selvom penge ikke er alting i verden, så er realiteten, at spillere som Messi, Neymar og Mbappé alle spiller i Ligue 1. I La Liga hedder de største stjerner, som allerede har markeret sig med trofæer og rekorder, blandt andre Benzema, Toni Kroos, Luka Modric, Luis Suarez, Jan Oblak, Gerad Piqué, Jordi Alba og Sergio Busquets. Mange af spillerne i La Liga er altså i karrierens sidste år, og selvom der er mange spændende nye navne – specielt i Barca – så mangler de forsat gennembruddet på den store internationale scene.

La Liga har derfor mistet en del af sin magi og det har også en påvirkning på Barcas evne til at tiltrække store navne til klubben. Heldigvis for catalanerne står spillere som Gavi, Ansu Fati, Pedri og Araújo klar til at tegne en ny æra med Barcas DNA som grundstammen og når de først slår igennem vil det skabe en fornyet interesse omkring La Liga.

.:FORSIDE:.