Koundé gjorde det igen godt som højre back

Simon Arun Vrábel - 05.09.22

// Jules Koundé

Noget tyder på, at Xavi har fundet et godt alternativ på den ellers meget sårbare højre back, for franske Jules Koundé spillede for anden kamp i streg i højresiden med stor succes mod Sevilla lørdag.

Det var først for ganske få dage siden at den sportslige ledelse kunne præsentere købet af en højre back i form af Héctor Bellerín, men i mellemtiden har franske Jules Koundé vist sig at være en særdeles solid erstatning i den højre side af forsvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Xavi har ikke haft den helst store fidus til Sergiño Dest som da også endte med at lade sig udleje i jagten på spilletid. Alternativet har nemlig i flere kamp været Ronald Araújo som har vikarieret på højrebacken til trods for, at også Sergi Roberto har stået til cheftrænerens disposition. Det var derfor en overraskelse af de helt store, da startopstillingen til kampen imod Real Valladolid blev offentliggjort for her var Koundé at finde på højreback positionen, mens Araújo fik lov til at spille i sin naturlige position i det centrale forsvar.

Selvom Koundé aldrig for alvor kom under pres i hjemmekampen som catalanerne i øvrigt vandt med 4-0, fik man hurtigt et indtryk af, at Koundé befandt sig godt på den højre forsvarsposition. Det var derfor en prøvelse af de helt store da franskmanden fik endnu en startplads på samme position i udekampen imod sit gamle hold, Sevilla. Andalusierne satte da også Barca under et enormt pres specielt i begyndelsen af kampen, men Koundé spillede med et enormt overskud og overblik.

Men ikke nok med at franskmanden forsvarede godt så deltog han flere gange i det offensive spil og i det 36. minut endte en lang bold fra Koundés fod i brystet på Lewandowski som scorede til 0-2 hvilket tog pusten ud af kampen. Koundé var dog ikke færdig, for fem minutter inde i anden halvleg lagde franskmanden en sukkerbold ind foran mål til Eric Garcia, som nemt kunne scores til kampens endelige resultat 0-3.

Selvom Xavi med sikkerhed er glad for, at den sportslige ledelse endelig har hentet en naturlig højreback i Héctor Bellerín, må han alligevel sidde med et svært dilemma om Koundé skal have mere spilletid på dén position for med to oplæg og et clean sheet kan man næsten ikke forlange mere af en højreback.