fbpx
Annonce

"Kongerne" af Copa del Rey kan vinde for 31. gang

Rune Stentoft Arlbjørn - 17.04.21

© Getty Images
// Bilbao

Copa del Rey betyder på spansk "Kongens cup", men man må nok snarere sige, at Barca er "kongerne" af den spanske pokalturnering, for catalanerne er med afstand den mest vindende klub i turneringen.

Inden aftenens store finale i denne sæsons pokalturnering i Spanien har Barca vundet Copa del Rey hele 30 gange i historien. Det er der ingen anden klub der kommer i nærheden af.

Der er langt ned til den næstmest vindende klub i Copa del Rey, som er aftenens modstander i Athletic Club Bilbao. Baskerne har vundet turneringen 23 gange. Endnu længere ned er der til ærkerivalerne fra Real Madrid, som kun har vundet pokalturneringen 19 gange.

Med en sejr i finalen i aften kan Barca dermed udbygge sin rekord med flest Copa del Rey-trofæer ved at vinde nummer 31 af slagsen. Hvis Bilbao vinder vil de komme en smule tættere på Barcas nuværende rekord med 30 trofæer.

Der venter dermed uden tvivl en spændende finale i aften. Det er niende gang de to mandskaber mødes i en pokalfinale. Aftenens opgør har også lidt ekstra krydderi, da Barca og Bilbao mødte hinanden tidligere på sæsonen i den spanske Supercup finale, som baskerne vandt 3-2 efter forlænget spilletid.

Kampen mod Athletic Bilbao fløjtes i gang klokken 21.30 i aften og vises ikke i dansk tv, men den kan streames direkte hos Ekstra Bladet+.

cdrebp

.:FORSIDE:.