fbpx
Annonce

Kæmpe opgave for Ansu Fati at bære trøje nr. 10

FCBARCELONA.DK - 02.09.21

// Ansu Fati


Det er noget helt specielt at bære trøje nr. 10 hos FC Barcelona og i går blev Ansu Fati tildelt den trøje, som den levende legende Leo Messi efterlader sig. Det er både et pres og et skulderklap at give den kun 18-årige angriber denne trøje.

Hvem skulle overtage trøje nr. 10 fra Messi? Det har været diskuteret lige siden argentineren forlod Barca for tre uger siden og i går kom svaret så. Klubben har besluttet at tilbyde den til Ansu Fati og han takkede ja.

Der er næppe tvivl om, at man har taget en alvorlig snak med Fati om valget, for ud over den enorme prestige der følger med netop trøje nr. 10, følger der også forventninger og et stort ansvar.

Ansu Fati har haft en kometagtig karriere i Barca, specielt i forrige sæson, hvor han imponerede alle. Sidst sæson blev spoleret af en skade i det sene efterår, en skade der stadig holder ham ude af holdet.

Forventningerne til Ansu Fati er dog tårnhøje. Det bekræftes af, at Barca har spurgt angriberen om han vil overtage trøjen fra Messi. Det er et kæmpe skulderklap til Ansu Fati fra klubbens side for det viser, at de tilskriver ham en nøglerolle i mange år.

Trøje nr. 10 kan dog hurtigt blive en byrde, for der vil altid være ekstra fokus på denne trøje og det øger presset. Det skal Ansu Fati kunne modstå og samtidig skal han forsøge at undgå, at prestigen stiger ham til hovedet.

Ansu Fati er dog en ydmyg person, noget som Barca helt sikkert har lagt vægt på, når trøjen skulle uddeles. Samtidig har det nok være klubbens ønske, at en spiller fra klubbens akademi La Masia skulle have trøjen. Mere erfarne spillere som Memphis Depay eller Philippe Coutinho ville nok være mere oplagte valg..

Det er med garanti en stor opmuntring fra Ansu Fati af få trøje nr. 10, efter mere end 10 måneders skadeshelvede, der heldigvis snart ser ud til at være et overstået kapitel. Nu venter alle bare på, at Ansu Fati løber på banen i sin nye trøje.

.:FORSIDE:.