fbpx
Annonce

Joan Laporta rejser i dag med holdet til USA

Simon Arun Vrábel - 16.07.22

// USA // Joan Laporta

Som en positiv overraskelse rejser Laporta, med resten af truppen til USA i dag. Forventningen er, at præsidenten vil bruge tiden på at lukke salget af de yderligere 15% af tv-rettighederne som klubben forventes at sælge.

Selvom der venter klubben nogle spændende kampe på deres pre-season tur til USA, er det alligevel en lille overraskelse at Laporta tager med for klubben, for den er forsat i en dyb økonomisk krise som skal håndteres inden den første kamp i La Liga spilles om godt en måned. Forventningen er dog, at Laporta rejser til USA for at lukke aftalen om tv-rettighederne som vil sikre en vigtig indtægt til klubben.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Senere i dag sætter truppen sig ind i flyveren for at rejse til USA og for alvor begynde forberedelserne frem imod næste sæson. Holdet har mange træningspas planlagt og hertil fire træningskampe, deriblandt et El Clásico i Las Vegas, som alle skal fungere som milepæle for holdets udvikling. Med andre ord er der ikke meget at gøre for Laporta, men alligevel sidder klubbens præsident i flyveren når det går i luften. Ifølge avisen Sport er der to årsager hertil, hvor den primære er tv-aftalen som angiveligt er forhandlet på plads.

Det catalanske medie mener nemlig at vide, at Laporta rejser med truppen allerede i dag, hvilket er tidligere end først planlagt men årsagen er, at præsidenten skal mødes med investeringsfonden Sixth Street, som man igennem de seneste uger har forhandlet med. Det var det selvsamme selskab som klubben solgte de første 10% af rettighederne til for intet mindre end 207 millioner euro, hvilket svarer til knap 1,5 milliarder danske kroner. Nu er planen så, at firmaet vil købe yderligere 15% af rettighederne.

De seneste meldinger går på at Barca vil få en kapitalindsprøjtning på hele 320 millioner euro for de ekstra 15% som vil betyde at 25% af klubbens tv-rettigheder i de kommende 25 år vil være ejet af Sixth Street. De 320 millioner euro menes at skulle dække købet af Lewandowski, Jules Koundé og købet af Raphinha. Tilsammen forventes de tre spillere at koster på den gode side af 150 millioner euro. Resten af beløbet skal gå til at dække det enorme underskud som dog med denne aftale vil gøre de røde tal storte.

Slutteligt drager Laporta naturligvis også med til USA for at støtte holdet og vise Xavi sin opbakning til det svære projekt som han står i spidsen for. Samtidig venter der nogle spændende kampe på nogle imponerende stadions hvor Inter Miami CF, Real Madrid, Juventus og New York Red Bulls venter som modstandere i henholdsvis Miami, Las Vegas, Dallas og New York.

.:FORSIDE:.