fbpx
Annonce

Ansu Fatis far: 'Jeg er sur over situationen'

Simon Arun Vrábel - 29.03.23

// Ansu Fati

Ansu Fatis far, Bori Fati, har givet et langt interview om sin søns svære situation i Barca og her står det klart, at den unge angriber ønsker at blive i Barca, mens hans far ikke overbevist om, at det er det rigtige at gøre.

Ansu Fati står i øjeblikket i en svær og uholdbar situation i Barca, for med nummer 10 på ryggen og en alder på kun 20 år, har den unge angriber brug for meget mere spilletid end han får i øjeblikket. Den svære situation har fået hans far, Bori Fati, til at tale om hele situationen og her skinner hans utilfredshed tydeligt igennem. Samtidig står det også klart, at Ansu Fati selv, har stor loyalitet overfor Barca.

Det er den catalanske radiostation Copa der har talt med Bori Fati. Her er noget af det, der blev talt om:

Hvordan har Ansu Fati det for tiden?
’Ansu har det helt fint både fysisk og mentalt. Han er omgivet af familie, så det er svært at være nedtrykt. Han træner godt og hver dag kommer han glad hjem fra træning’.

Hvad med hans form og tidligere skader?
’Som ung spiller, er der ting, du mangler, men han har spillet på topplan i fire år nu. Fysisk er han i super god form, han er mere eksplosiv end tidligere og når du samtidig har selvtillid, så kan du endnu mere. Når du mangler selvtillid, så mangler man af natur nogle ting. Efter den genoptræning som han har haft med Barca, er han som et bæst’.

Artiklen fortsætter under annoncen


Hvorfor giver Xavi ham så ikke mere spilletid?
’Det er et godt spørgsmål og jeg må være dig svar skyldig. Træneren har sikkert sine grunde. Måske det kan være fordi Ansu ikke er ligeså god til at forsvarer, hvilket det er rigtigt nok. Samtidig kan jeg godt forstå hvis man ikke ønsker at lave alt for mange ændringer, når holdet fører ligaen med 12 point foran Madrid, for hvorfor ændre på noget der er godt? Xavi har altid været Ansu’s idol selv før han blev træner og han er en god fyr som jeg snakker godt med’.

Hvad siger Xavi til Ansu?
’Han siger, at Ansu skal forsætte med at træne hårdt og så hjælper han ham rigtig meget. Men jeg er sur over situationen og som far er jeg ekstra sur. Når man ser sin søn få så lidt spilletid så tænker man nogle gange mere som far end som en agent eller en træner’.

Hvad med det møde som du holdt med Alemany og Cruyff?
’Det var mig som ringede til Mateu (red. Alemany), for jeg synes at vi fortjener mere end vi får. Jeg ved godt at Barca er en klub med mange dygtige spillere, men vi taler altså om Barcas nummer 10. Før hans skade fik han mere spilletid og dengang var konkurrenterne Messi, Suárez, Dembélé og Griezmann. Kan du fortælle mig navnene på andre bedre angribere i Europa end dem?’

Hvad er det helt præcist som frustrere dig?
’Det er alting omkring den nuværende situation. Ansu er Barcas nummer 10. Han tog et svært rygnummer fra selveste Messi, da ingen andre turde og nu behandler man ham som man gør, med et par minutter hist og her. Jeg siger ikke, at han skal være en fast starter, for de andre angribere i truppen er fænomenale, men vi taler om Ansu Fati. Spansk landsholdsspiller som er vokset op på La Masia og som nu i en alder af 20 år spiller med nummer 10 på ryggen. Hvis man ikke han fortjener en større chance, hvem gør så?’

Ønsker du at Ansu forlader Barca?
’Mateu har altid været ærlig overfor mig og han fortæller mig, at Ansu er klubbens fremtid, men at det er Xavi som er chefen og det er ham som bestemmer. Ansu har gjort det klart overfor både mig og Jorge (Mendes, agent, red.) at han ikke ønsker at forlade Barca, men personligt ser jeg anderledes på situationen. Jeg kan ikke accepterer situationen som den er nu’.

Vil Ansu Fati spille for Barca i den kommende sæson?
’Ifølge Ansu selv så ja. Jeg ønsker blot at se ham blive en succes. Jeg mødes med Jorge Mendes 2-3 gange hver måned og han holder mig opdateret på om der kommer forespørgsler på Ansu. Alting til sin tid, men jeg tænker ofte på, Sevilla som et alternativ’.

Hvad med Real Madrid?
’Lige nu er det ikke en mulighed som Ansu vil overveje og jeg kan ikke tvinge ham til at træffe beslutninger mod hans vilje. Jeg vil aldrig nogensinde tale ondt om Madrid. Jeg er en culé, men i den her verden ved man aldrig hvad fremtiden bringer. Lige pludselig…. Og hvis du så har en gammel optagelse af mig som engang sagde noget dårligt om Madrid? Det ønsker jeg ikke’.

Hvad er det du ønsker for Ansu?
’Jeg vil bare gerne have at han får en større chance end han har fået indtil nu. Der er ingen grund til at tale om Sevilla eller Real Madrid, for ingen taler dårligt om Ansu. Men han har spillet fænomenalt for Barca, så blev han skadet og nu er han kommet godt ud på den anden side. Før var han klubbens store stjerne og nu er han næsten helt glemt og det er ikke i orden. Som hans far ønsker jeg at forsvare min søn’.



.:FORSIDE:.