fbpx

Hvem vælger Xavi i forsvaret mod Atlético Madrid?

Simon Arun Vrábel - 03.12.23

// Atletico Madrid

Når Xavi skal sætte holdet til hjemmekampen mod Atlético Madrid i aften bliver det langt fra nogen nem opgave at vælge, hvem der skal danne den bagerste kæde, specielt når det gælder det centrale forsvar.

Iñigo Martínez’ stigende formkurve, Alejandro Baldes manglende skarphed og João Cancelo’s fornemme kamp imod FC Porto på venstrebacken, er alt sammen med til at gøre beslutningen for Xavi omkring sammensætning af forsvaret i kampen mod Atlético Madrid, mere end almindelig svær.

Xavi har op til kampen mod Atlético Madrid alle sine fire centrale forsvarsspillere til rådighed hvilket betyder, at nogen skal vælges fra. En opgave, som i sig selv er svær, da mange af spillerne har leveret både stabilitet og fodbold på højt niveau, men også fordi de alle besidder en stor alsidighed, som øger konkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Marcos Alonso er ude med småskavanker, men trods det kan Xavi vælge at se bort fra Balde, som han har gjort i de seneste betydningsfulde kampe, hvor Cancelo i stedet har overtaget den unge forsvarsspillers plads på venstre back, senest med stor succes i kampen mod FC Porto i tirsdags.

Rykkes Cancelo over som venstre back, efterlader det Koundé, Araújo, Christensen og Martínez til de resterende tre pladser, hvilket forsat er et svært dilemma. Andreas Christensen så hele kampen mod FC Porto fra bænken, og de seneste rygter går på, at danskerens agent har holdt møde med den sportslige ledelse omkring situationen, som ikke er tilfredsstillende for AC, som har leveret varen hver gang han er blevet valgt.

Koundé har ikke overbevist i hans seneste kampe på højrebacken, imens Araújo op til Atlético-kampen udtalte, at han ikke nyder at spiller på netop den plads, hvor han ellers tidligere har erstattet franskmanden. Dertil kommer, at Iñigo Martínez på det seneste har leveret flere fornemme præstationer, som har gjort, at Xavi har givet den 32-årige forsvarsspiller fuld tid i de seneste seks kampe.

Vælger Xavi starte kampen med Balde og Cancelo på hver sin back, er det to af de fire centrale forsvarsspillere der skal sorteres fra, så alternativerne er mange for Barca-træneren.

I aften kommer forsvaret med sikkerhed på en svær opgave imod Memphis Depay, Griezmann og Morata, så valget til den bagerste kæde vil ikke kun basere sig på aktuel form og fordeling af spilletid, men også ud fra hvem Xavi mener passer bedst til den måde Atlético spiller på.

 

.:FORSIDE:.