fbpx
Annonce

Her er Xavis foretrukne midtbane i denne sæson

Jeppe Kjær - 09.03.22

// Xavi

ps5 art


Efter Xavis ankomst til Barca har catalaneren brugt adskillige konstellationer til, hvordan den catalanske midtbane har set ud i startelleveren. Den foretrukne midtbane hos Barca-træneren lige nu er dog Busquets, Pedri og De Jong, som sammen er startet inde i fem kampe.

Xavi har nu stået i spidsen for Barca i 21 kampe, siden han første gang stod på sidelinjen mod Espanyol i La Liga den 20. november sidste år. Siden da har den tidligere midtbaneprofil benyttet sig af 12 forskellige kæder på midtbanen, som har varieret i forhold til holdets omstændigheder, formation og modstander. Den midtbanekæde, som Xavi har brugt mest, er bestående af Frenkie de Jong, Sergio Busquets og Pedri.

Xavis tidligere holdkammerat, Busquets, bruges som midtbanens omdrejningspunkt, hvor Barca-træneren har prøvet flere forskellige kombinationer af spillere sammen med Busquets. Men siden Pedri er vendt tilbage fra sin muskelskade, har hans deltagelse på midtbanen været helt fundamental, hvor han har startet inde i fem ud af de seks ligakampe, som catalanerne har spillet efter hans tilbagekomst.

Artiklen fortsætter under annoncen


Midtbanen bestående af Busquets, Pedri og De Jong er tilsyneladende den, som Xavi synes mest overbevisende. I de fem kampe mod Alavés, Atlético, Espanyol, Napoli og Elche er de tre startet inde. Dette har betydet, at Gavi og Nico har været indskiftere.

Den midtbaneformation, som Xavi har brugt mest næst efter den nævnte ovenfor har bestået af Nico, Busquets og Gavi. Tre gange er denne formation blevet brugt i det klassiske Barca-system og en gang med fire midtbanespillere.

Barca har ikke tabt de kampe, hvor Pedri, Busquets og De Jong har startet inde sammen. Det er helt sikkert en af fortalerne for, at de tre er blevet valgt til at starte sammen, og med stor sandsynlighed bliver det igen.

.:FORSIDE:.