fbpx
Annonce

Helt åbent hvem Xavi starter med i dagens lokalderby

FCBARCELONA.DK - 31.12.22

// Espanyol

Sjældent har det været så åbent om hvem Xavi vælger at starte med, som når Barca i dag tager imod Espanyol i det første opgør efter VM-pausen. Alle spillere er klar og udtaget, så startopstillingen imødeses med spænding.

Man har ikke set Barcas spillere i aktion for klubholdet i næsten to måneder, så ingen ved hvordan den reelle dagsform er hos de enkelte spillere. Hvordan er de vendt tilbage fra VM? Er nogle mentalt udmattede efter en krævende slutrunde og hvad med dem der kun har trænet med en uges tid? Der er mange åbne spørgsmål og Xavi skal tage mange aspekter med i sine beslutninger.

Ganske sikkert er det dog nok, at Ter Stegen tager pladsen i målet, og at Lewandowski starter inde i front, efter at hans karantænedom i går uventet blev sat i bero af en domstol. Alle andre positioner er åbne spørgsmål.

Artiklen fortsætter under annoncen


På højre højre back står valget mellem Bellerín, Sergi Roberto og Koundé, hvor sidstnævnte også kan spille i det centrale forsvar. Koundé er netop vendt tilbage fra VM og bliver måske skånet, mens også Sergi Roberto er klarmeldt fra en skade for nylig. Måske disse forhold giver chancen til Bellerín.

I det centrale forsvar står valget mellem Koundé, Christensen, Garciá, Araujo og Alonso. Som nævnt er Koundé kun lige kommet retur, mens Araujo først blev klarmeldt i går efter træningen. Christensen ser derfor ud til at have gode chancer for en startplads, men Garciá og Alponso nok må slås om den anden position centralt.

På venstrebacken står valget mellem Alonso, Balde og Alba. Her er det umuligt at forudse Xavis valg, men måske han vælger at holde fast i Alejandro Baldes forrygende udvikling.

De tre pladser på midten skal fordeles mellem Busquets, De Jong, Gavi, Pedri, Torre og Kessié. De to sidstnævnte kommer næppe i betragtning, men hvem af de fire øvrige spillere der må tage plads på bænken, er helt åbent.

Lewandowski starter helt sikkert inde i morgen, men hvem får han selskab af? Måske Xavi vil afprøve sin foretrukne konstallation fra starten af sæsonen med Dembélé og Raphinha, men modsat er der behov for at få Ansu Fati og Ferran Torres i gang. Memphis ligner et sikkert bud på en bænkevarmer.

Efter kampen mod Espanyol, skal Barca møder lille Intercity i Copa del Rey, et opgør hvor der vil blive sparet en del spillere. Derfor har Xavi kke brug for at skåne spillere i dag mod Espanyol. Modsat har han brug for at få sin forventede stærkeste formation i gang, for der venter en svær kamp mod Atlético Madrid samt den spanske Supercup.

Kampen mod Espanyol fløjtes i gang kl. 14.00 i dag og den vises på TV2 Sport X.



.:FORSIDE:.