fbpx

Gündogan spillede flest minutter i sæsonen

FCBARCELONA.DK - 29.05.24

// Ilkay Gundogan

Barca spillede sæsonens sidste kamp i søndags, hvor Sevilla blev besejret med 2-1. Dermed kan regnskabet gøres op over hvem Xavi brugte mest på holdet. Her topper Ilkay Gündogan listen med 51 ud af de 53 kampe.

Den tyske midtbanespiller kom til Barca i sommer på en fri transfer fra Manchester City og det skifte må siges at være en succes, også selvom holdet sluttede sæsonen uden titler.

Gündogan har leveret på et stabilt højt niveau og da han samtidig har holdt sig fri af skader, har Xavi i den grad kunne trække store veksler på tyskeren. Kun to kampe på sæsonen er Gündogan gået glip af. Den ene var på grund af karantæne og den anden var den eneste, hvor Xavi valgte at give ham en pause.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tyskerens store betydning ses også ud af, at han er startet på banen i 45 af de 51 kampe. Gündogans 51 kampe har udmøntet sig i 4.181 minutter, hvilket også er flest af alle i truppen. Normalt ville Ter Stegen toppe listen, men en rygskade holdt ham ude i længere tid. Koundé er toer med 4.098 minutter.

Gündogan topper også listen over flest assists på sæsonen. Hele 14 gange har han lagt op til scoringer og det er en enkelt gang mere end Raphinha, der med sin position som angriber, ellers har bedre forudsætninger for lægge op til mål.

Tyskeren har også fundet vej til netmaskerne ved flere lejligheder. Fem gange har han scoret, hvoraf et af målene var på straffespark.

Disse tal vidner om en flot sæsonen for Ilkay Gündogan, der godt være tilfreds med sine egen indsats i sin første sæson hos blaugrana.

gundogan16F

.:FORSIDE:.