fbpx
Annonce

Gündogan: 'City ventede længe med forhandlingerne'

Anders Lang Jensen - 07.09.23

// Ilkay Gundogan

Barca lykkedes denne sommer med at hente Ilkay Gündogan på en fri transfer fra engelske Manchester City. Tyskeren giver nu et indblik i forløbet op til Barca-skiftet og om Citys langsomme start på forhandlingerne.

Mens Barca var i tæt dialog med tyske Ilkay Gündogan om en kontrakt, tilbød Manchester City også en kontraktforlængelse til deres vigtige midtbaneprofil. Den dialog startede dog ret sent i sæsonen, og det spillede meget vel en rolle for, at Barca sidenhen kunne hente Gündogan til Camp Nou.

Det er den tyske avis BILD der har talt med Gündogan. Her er hvad der blev sagt:

Dialogen med Manchester City:
’Jeg er helt ærlig nu og mange folk ved det ikke, men det handlede ikke om kontrakten var på et enkelt år eller to, og der var ingen problemer med længden på aftalen. City ventede relativt lang tid, inden forhandlingerne for alvor blev konkrete’.

’Jeg ville ikke sige for meget, men det var først ret sent på sæsonen. Hvis dialogen var startet lidt tidligere, havde situationen været anderledes. I sidste ende var det den perfekte afslutning, og skiftet kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt. Det var også min barndomsdrøm at spille for Barcelona’.

Målsætningen i Barca:
’Der har været to eller tre andre hold, som lignede City fra sidste sæson, siden jeg begyndte at følge med i fodbold – blandt andet Barcelona i 2011. Hvis jeg ikke havde set noget potentiale, havde jeg ikke skiftet hertil. Vi har et utroligt talentfuldt hold plus erfarne spillere som Lewandowski, De Jong, Ter Stegen og mig selv’.

’Jeg er overbevist om, at Xavi arbejder på de rigtige ting. Sammen med os lidt mere rutinerede spillere, kan der være en god sammensætning. Jeg tror, vi kan ramme samme niveau som City i de næste par sæsoner’.

Forholdet til Xavi:
’Vi talte sammen over telefon flere gange inden transferen, og jeg havde en god følelse med det samme. Jeg tror, vi minder meget om hinanden rent personligt. Selv som spiller havde han nogle lignende træk som mig selv. Xavi var en intelligent spiller, som så værdien i det simple og gennemtænkte spil med bolden’, slutter Gündogan.

gundogan20

.:FORSIDE:.