Frenkie de Jong kom på tavlen for Holland

FCBARCELONA.DK - 29.11.22

// Frenkie de Jong // Memphis Depay

Helt som ventet blev det en komfortabel opgave i dag for Holland mod VM-værterne fra Qatar. Hollænderne måtte dog nøjes med en sejr på 2-0 og det sidste af målene blev sat ind af Frenkie de Jong.

Den hollandske landstræner Louis van Gaal, der tidligere har trænet Barca i to omgange, havde både Frenkie de Jong og Memphis Depay med i sin startopstilling til tredje og sidste gruppekamp.

Som ventet var Qatar ikke i stand til at true det hollandske mandskab, der helt sikkert følte, at de ikke behøvede at bruge alle deres kræfter for at vinde. Derfor var det en lidt sløv kamp tilskuerne var vidner til.

FCBSHOP art

Var der nogle af de lokale, og i øvrigt meget stille fans, der håbede på et mirakel, blev håbet taget fra dem i det 26. minut, da Gakpo gjorde det til 1-0. Hollænderne cruisede videre, men det var først midt i anden halvleg, at kampen definitivt blev lukket.

Her fik Memphis en åben mulighed foran mål, men fra tæt hold sendte han bolden lige på målmanden. Frenkie de Jong var hurtig på risposten og kunne nemt gøre det til 2-0, der også blev kampens resultat.

Lige efter scoringen blev Memphis skiftet ud, mens Frankie de Jong blev på banen til det 86. minut, begge efter en godkendt indsats, der ikke havde krævet de store anstrengelser.

Med sejren tager Holland førstepladsen i gruppe A foran Senegal, der samtidig med Hollands kamp vandt 2-1 over Ecuador. Dermed er Holland og Senegal klar til 1/8 finalerne.