fbpx
Annonce

Fantastisk start på 2022 for Xavi og hans spillere

FCBARCELONA.DK - 23.03.22

// Xavi

Med landskampspausen kan Xavi puste lidt ud efter et hæsblæsende program med mange krævende kampe. Pausen er en god anledning til at kigge lidt tilbage og her tegner der sig et billede af en fantastisk udvikling i 2022.

Det er lidt over fire måneder siden at Xavi overtog trænerjobbet efter den fyrede Ronald Koeman. Han overtog et mandskab i dyb spille- og resultatmæssig krise og det lignede på forhånd en rigtig svær opgave for den i trænersammenhæng uerfarne Xavi.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Hans start var da heller ikke nem, for holdets ustabilitet fortsatte i de første måneder, med tidlige exits af Champions League, Copa del Rey og den spanske Supercup. I december erkendte Xavi åbent, at det tog længere tid at rette tingene op, end han havde håbet på.

Måske vendepunktet kom i starten af februar, hvor Atlético Madrid blev besejret med 4-2 på Camp Nou, for siden har holdet ikke tabt en eneste kamp. Det er blevet til 12 kampe i træk uden nederlag, fordelt med ni sejre og tre uafgjorte.

Xavi har i alt ledet holdet i 25 kampe og i de første 13 tabte holdet fire gange og spillede fire uafgjort. Siden har de altså ikke tabt en eneste kamp og det må siges at være en flot udvikling.

Ser man alene på ligaen, har Xavi og hans spillere hentet 26 point ud af 30 mulige i de seneste 10 kampe. Her finder man forklaringen på, at holdet nu indtager en tredjeplads i tabellen.

De flotte resultater har vendt stemningen i klubben, for ud over at mange kampe er vundet, er spillet også som man ønsker at se det, med underholdende offensivt spil og mange mål.

Nu handler det om at fortsætte den flotte udvikling. Næste opgave er om halvanden uge, hvor Sevilla lægger vejen forbi Camp Nou. Vinder Barca det opgør, vil de overtage andenpladsen i tabellen.

.:FORSIDE:.