fbpx
Annonce

En sejr i supercuppen vil nok betyde mest for Bilbao

Rune Stentoft Arlbjørn - 17.01.21

© Getty Images
// Bilbao

I aften er sæsonens første trofæ på spil for Barca og Athletic Club Bilbao, hvor det gælder finalen i den spanske Supercup. Her vil en sejr til baskerne betyde utrolig meget for klubben, der ikke har vundet et trofæ siden 2015.

Barca har kvalificeret sig til den spanske Supercup via deres andenplads i sidste sæson i La Liga, mens Athletic Club Bilbao er med som finaledeltager fra sidste sæsons Copa del Rey-finale. I semifinalen slog Barca tidligere på ugen Real Sociedad ud, hvilket banede vejen til finalen for catalanerne. Bilbao slog Real Madrid ud i deres semifinale.

Aftenens kamp finder endnu engang sted i uvante omgivelser for både Barca og Athletic, da finalen spilles i den andalusiske by Sevilla på Estadio La Cartuja, som har en kapacitet på 60.000 tilskuere, der vil stå tomme. Barca står registreret som hjemmehold til kampen.

For Bilbao-spillerne vækker det måske frygt for dem at skulle spille væk fra San Mamés i aften, da baskerne har været virkelig dårlige på udebane i denne sæson. I ligaen er det kun lykkes dem at vinde en enkelt kamp på udebane. Barca derimod har hentet fire sejre væk fra Camp Nou i de seneste fire kampe, så det taler for en fordel til catalanerne i aften.

Hele Barcas trup er rejst til Sevilla for at være med omkring finalen, inklusiv de skadede spillere Piqué, Coutinho, Sergi Roberto og Ansu Fati. Der imødeses med spænding om Barca endnu engang må undvære Messi, som de gjorde mod Real Sociedad i semifinalen. Hos Bilbao ventes Yuri Berchiche og Unai Lopez at være ude med skader.

Tidligere i januar mødtes Barca og Bilbao i ligaen. Inden den kamp var Marcelino blevet ansat som træner for baskerne. Han råder over en trup, hvor de største profiler må siges at være Inigo Martinez, Oscar de Marcos, Raul Garcia, Iker Munian og ikke mindst Inaki Williams.

Mens Real Sociedad tidligere på ugen var en sjælden deltager i den spanske Supercup, har deres ærkerivaler Athletic Club Bilbao deltaget flere gange i turneringen siden oprettelsen i 1982. Fem gange tidligere har Bilbao været i finalen i den spanske Supercup før aftenens kamp, mens det for Barcas vedkommende inden kampen i aften er blevet til 23 finaler.

Athletic Club Bilbao er historisk en storklub i spansk fodbold, hvor de er en af de mest vindende klubber, men baskerne har ikke vundet et trofæ siden 2015, hvor de vandt den spanske Supercup i finalen over Barca. Derfor vil det nok betyde mere for baskerne end det vil for catalanerne at vinde finalen i aften.

Kampen mod Athletic Bilbao spilles i aften klokken 21.00 og den vises direkte i dansk tv på 6'eren.

.:FORSIDE:.