fbpx

Sådan er Bojans nye rolle hos Barca

Peter Vyff - 26.09.23

// Bojan

Bojan har siden sit karrierestop fået en betydningsfuld rolle hos Barca. Catalaneren er blevet ansat som koordinator, hvilket betyder at han er afgørende for udviklingen af spillere, der nærmer sig et gennembrud på førsteholdet.

Ledelsen ansatte i sommer Bojan Krkic, der tidligere har været udråbt som en af de mest lovende spillere hos La Masia. Det tidligere stortalent nåede dog aldrig at opfylde det store potentiale, og efter at have turneret rundt hos en række mindre klubber, lagde han efter sidste sæson støvlerne på hylden.

Catalaneren blev dog hurtigt ansat hos Barca, hvor hans far også arbejder, og har været tilknyttet som talentspejder i mere end 10 år. Den nu 33-årige Bojan er blevet ansat i en koordinator-rolle, hvor han samtidig også er en del af en intern gruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det skriver avisen AS, der også tilføjer at gruppen består af præsident Joan Laporta, Rafa Yuste, Joan Soler, Enric Masip, Deco og Bojan. Cheftræneren Xavi er dermed ikke en del af gruppen, selvom han fortsat har en del at sige i den sportslige ledelse.

Bojan har i sit ansvar som koordinator, en stor rolle at spille i udviklingen af spillere, der nærmer sig et gennembrud på seniorniveau. Catalaneren arbejder derfor tæt sammen med Lamine Yamal, samt en række andre unge spillere fra hovedsageligt andetholdet, Barca Atlétic.

Udover det, har Laporta også udvidet Bojans rolle til at omfatte alle udlejede spillere. Det betyder at den tidligere angriber også skal holde styr på situationen omkring Ansu Fati, Clément Lenglet, Sergiño Dest, Julián Araujo, Pablo Torre, Eríc Garcia, Chadi Riad, Estanis Pedrola og Alex Valle, der alle er på udlån, samt Nico González og Ez Abde, som Barca har tilbagekøbsoptioner på.

Bojan får dermed en afgørende rolle i den sportslige struktur hos Barca, hvor han udover Laporta, også skal referere til sportsdirektør Deco. Sportsdirektøren har allerede sat sit tydelige præg på holdet i transfervinduet, og alt tyder på at klubben er i sikre hænder hos den nyudpegede ledelse..:FORSIDE:.