Dommeren snød Barca for fem minutters spilletid!

FCBARCELONA.DK - 12.04.21

// El Clásico

Både Koeman og spillerne var dybt utilfredse med dommerens indsats i El Clásico i lørdags og ikke kun fordi de følte sig snydt for et straffespark. Nu er det dokumenteret, at der burde være lagt fem minutter mere til.

Dommer Jesus Gil Manzano er blevet massivt kritiseret for sin indsats i lørdagens topbrag, hvor Real Madrid som bekendt vandt med 2-1. Barca følte sig specielt bortdømt i to situationer - da Braithwaite blev revet i armen i det 83. minut, men ikke fik straffe og når det gjaldt antallet af tillægsminutter.

Manzano lagde fire minutter til, men nu har tv-programmet Golazo del Gol set kampen igennem igen og her er konklusionen klar. Dommeren burde have lagt hele ni minutter til.

Reglerne siger, at der skal lægges tid til ved udskiftninger og når spillerne bruger tid på at brokke sig. Derudover brugte Manzano lidt over to minutter på at få repareret sit headset, der stoppede med at virke i den kraftige regn.

Udskiftningerne blev målt til at tage 4.09, mens spillet var stoppet i 3.23 på grund af diskussioner med spillerne. Sammen med tiden til headsettet, burde der altså være lagt mere end ni minutter til, men Manzano fløjtede af, da man rundede de fire minutter.

På det tidspunkt pressede Barca hårdt på og det er slet ikke utænkeligt, at der kunne være kommet en udligning, hvis dommeren have lagt den tid til, som  han burde.