Det er en Raphinha i topform som er vendt retur

Simon Arun Vrábel - 15.09.23

// Raphinha

Raphinha har ligesom mange af de andre førsteholdsspillere været samlet med sit landshold, og i går vendte den brasilianske angriber tilbage til Barcelona efter to yderst succesfulde kampe for Brasilien.

Det brasilianske landshold mødte i den forgangne uge henholdsvis Bolivia og Peru, og i begge kampe gjorde Raphinha sig positivt bemærket med mål, assist og generelt godt spil. Det betyder, at det bliver en angriber i topform som tilslutter sig holdet igen.

Imens de europæiske landshold spillede EM-kvalifikation, så spillede Raphinha sammen med det brasilianske landshold VM-kvalifikationskampe og i sidste uge var modstanderne Bolivia på hjemmebane og senere Peru i deres hovedstad, Lima. Her spillede Raphinha samtlige 90 minutter i den første kamp, imens han blev udskiftet efter 85 minutter i kampen mod Peru. Fælles for begge kampe var, at den brasilianske angriber efterlod et yderst positivt indtryk.

Raphinha har ellers haft svært ved at finde tilbage i startopstillingen på det brasilianske landshold efter en noget anonym indsats til sidste års VM i Qatar, men avisen Sport beskriver brasilianerens indsats i de to forgangne kampe, som hans to bedste for sit landshold. Faktum er da også, at Raphinha scorede til 2-0 i kampen mod Boliva i starten af anden halvleg, og i tillægstiden lagde han op til Neymars andet mål til slutresultatet 5-1.

I kampen mod Peru kom Brasilien under et større pres, men alligevel vandt udeholdet med 0-1 og også her, blev Raphinhas indsats positivt bemærket, og det er gode nyheder for Barca, selvom det sætter Xavi i en svær position. Catalanerne møder nemlig Real Betis på lørdag, og her har både Ferran Torres, Lamine Yamal, João Félix og Raphinha spillet gode kampe for deres respektive landshold, hvor de har scoret mål og lavet assist.

Med sit mål mod Bolivia er 26-årige Raphinha nu noteret for seks mål i 18 indhop for det brasilianske landshold. For Barca vidner statistikken om 52 kampe med 10 mål og 12 oplæg siden hans ankom sidste sommer fra Leeds United.