fbpx
Annonce

Derfor blev Iñaki Peña pludselig en del af førsteholdet

Simon Arun Vrábel - 04.01.23

// Copa del Rey // Iñaki Peña

Det kom som en overraskelse for de fleste, da Barcas reservemålmand Iñaki Peña pludselig blev offentliggjort som førsteholdsspiller. Årsagen skyldes en regel hos det spanske fodboldbund, som forhindrede Peña at spille i aftenens pokalkamp.

Det var noget af en overraskelse, som kom tirsdag aften helt ud af det blå, da Barca offentliggjorde, at man officielt havde rykket den 23-årige Iñaki Peña op på førsteholdet. Der er ingen tvivl om, at den talentfulde målmand havde fortjent det, men med klubbens stramme økonomi in mente var det forventningen, at hver en sten skulle vendes og drejes inden man valgte hvem der skulle have denne anerkendelse. Her ville mange sikkert have forventet, at Gavi stod foran Peña i køen, men sådan blev det ikke og onsdag morgen kom forklaringen så.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er den catalanske avis Sport, som blandt andre catalanske medier fortæller, at det spanske fodboldforbund havde meddelt Barca, at det ikke var sikkert, at Peña måtte spille onsdagens pokalkamp imod Intercity. Især for Peña er det en speciel kamp da den spilles i Alicante som er målmandens fødeby, men det er også sikkert, at Xavi havde set frem til at give den unge målmand et anerkendende skulderklap i form af noget velfortjent spilletid.

Det spanske fodboldforbund har dog en regel, at man ikke må spille i Copa Del Rey hvis man er over 23 år gammel og samtidig ikke er en officiel del af førsteholdet og netop dén konstellation falder Iñaki Peña under. Den talentfulde målmand fyldte nemlig 23 år den 2. marts sidste år og med nummer 26 på ryggen (indtil tirsdag aften),var der ingen tvivl om, at målmanden, som har fået sin opvækst på La Masia, ikke var en fast del af førsteholdet.

Konsekvensen af al virakken blev, at man tirsdag aften officielt rykkede Peña op på førsteholdet og gav ham nummer 13 på ryggen. Samtidig indgav man en officiel anmodning til La Liga om godkendelse til at lade Peña spille i aftens pokalkamp og nu venter man blot i spænding på, om den godkendelse kommer inden kampen skydes i gang klokken 21.00 i aften.

.:FORSIDE:.