fbpx
Annonce

Der venter Barca 10 vanskelige kampe i ligaen

Simon Arun Vrábel - 30.03.22

// La Liga

Der resterer kun 10 runder af La Liga inden denne sæsons vinder bliver fundet, men selvom at Barca skal møde flere hold fra bunden af tabellen, så venter der nogle meget svære kampe imod hold, som har alt at tabe.

Barca har 10 runder tilbage inden La Liga 2021/2022 afsluttes, hvilket giver dem mulighed for at hente i alt 30 point. I skrivende stund er der 12 point op til ærkerivalerne fra Real Madrid, som har 27 point at spille om, da Barca har en kamp til gode hvorfor der burde være gode muligheder for at reducere afstanden yderligere. Faktum er dog, at på trods af et, på papiret, overkommeligt program, så venter der flere svære end lette kampe.

Der er ingen tvivl om, at Barca har flere svære kampe på programmet, og hvis man kigger på tabellen kan de svære kampe deles op i to. I bunden skal Barca møde i alt fire bundhold, som alle kæmper for overlevelse. Her er tale om Levante (ude), Cádiz (hjemme), Mallorca (hjemme) og Getafe (ude). Bunden af ligaen er i år uhyre tæt, hvor der kun er syv point imellem Alavés på 19. pladsen og Getafe på 15. pladsen. På sidstepladsen ligger Levante med kun 19 point, men med 27 point at spille om er alt åbent, hvorfor der ikke venter Barca nogle lette kampe.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


I toppen af tabellen skal Barca samtidig møde Sevilla (hjemme), Real Sociedad (ude), Real Betis (ude) og Villarreal (hjemme). Sevilla forsøger forsat at jagte Real Madrid i toppen med 66 point, men med kun tre point ned til Atlético Madrid på fjerdepladsen har de – ligesom Barca – desperat brug for point i de sidste runder. De resterende tre hold kæmper alle om Europa League og Conference League kvalifikation, men det kan ikke udelukkes, at de kan ende på den Champions League givende fjerdeplads med en god slutspurt.

De – på papiret – lette kampe er der derfor kun to af, som tæller den udsatte kamp imod Rayo Vallecano og hjemmekampen imod Celta Vigo, som på 11. pladsen ikke har meget at kæmpe for oppe i tabellen samt meget at være nervøs for i bunden.

Der venter derfor Xavis mandskab en hæsblæsende afslutning på én af de mest interessante sæsoner i mange år, hvor spillernes fysiske og mentale tilstand for alvor bliver sat på en prøve. Som Barca-fan kan man dog trøste sig med, at Real Madrid ikke har et meget lettere program, hvor også to Champions League kampe imod Chelsea skal presse ind.

.:FORSIDE:.