fbpx
Annonce

Dembélé og Griezmann afviser racisme-beskyldninger

FCBARCELONA.DK - 07.07.21

// Ousmane Dembélé // Antoine Griezmann


Den meget omdiskuterede video med Dembélé og Griezmann, hvor de beskyldes for racisme mod asiater, har nu fået de to hovedpersoner på banen. De afviser begge kategorisk, at der ligger racistiske holdinger bag udtalelserne.

'Skal vi se på disse grimme ansigter, bare fordi vi vil spille PES. Er det ikke pinligt? Hvad er det for et sprog?' siger Dembélé om de tre asiatiske hotelansatte i Japan, mens Griezmann sidder og griner.

Den udtalelse tolkes racistisk af mange, men det afviser både Dembélé og Griezmann. 'Gennem de seneste dage har en privat video cirkuleret på de sociale medier. Episoden skete i Japan, men det kunne være sket alle steder, hvor jeg ville have brugt samme udtryk. Udtalelserne var ikke rettet mod en konkret befolkningsgruppe. Det slags udtryk bruger jeg også om venner, uden at lægge vægt på deres baggrund. Nu hvor videoen er blevet kendt forstår jeg, at den kan sårer de personer der er med. Derfor kommer jeg med min mest oprigtige undskyldning' skriver Dembélé på Twitter.

'Jeg har altid været imod enhver form for diskrimination. De seneste dage har nogle personer forsøgt at gøre mig til en person jeg ikke er. Jeg afviser klart de beskyldninger der kommer mod mig og jeg beklager, hvis jeg har krænket mine japanske venner' kommer det fra Griezmann.

.:FORSIDE:.