fbpx

De Jong tangerede Cruyffs antal ligakampe for Barca

Simon Arun Vrábel - 05.12.23

// Frenkie de Jong

Da Frenkie de Jong i søndags gik på banen til kampen mod Atlético Madrid var det hans ligakamp nummer 139 i blaugrana. Dermed nåede han samme antal kampe som legenden Johan Cruyff opnåede i sine fem år i Barca.

På trods af sine kun 26 år, er hollandske Frenkie de Jong stille og roligt ved at skrive sig ind i historiebøgerne som en af de mere markante midtbanespillere i Barcas historie, og i søndagens kamp imod Atlético Madrid tangerede den blonde hollænder sin landsmand Johan Cruyff’s antal ligakampe for Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Siden Frenkie de Jong i 2019 ankom til Barca fra Ajax Amsterdam, har den hollandske midtbanespiller opnået 139 ligakampe for Barca, og det antal deler han nu med en af klubbens allerstørste ikoner, Johan Cruyff, som spillede i blaugrana i perioden fra 1973 til 1978. Det er Barca som på deres egen officielle hjemmeside fcbarcelona.cat fortæller, at Frenkie de Jong nu har tangeret sin landsmand, og dermed er en delt nummer syv på listen over hollændere med flest kampe i Barca-trøjen.

Øverst på listen er Cocu som er noteret for 205 kampe fra 1998 til 2004. Efter ham kommer Ronald Koeman som i sin tid som spiller akkumulerede 192 officielle ligakampe, inden han i 1995 skiftede til hollandske Feyenoord. Patrick Kluivert med 182 kampe, Michael Reiziger med 173 kampe, Frank de Boer med 144 kampe samt Johan Neeskens med 140 kampe, afslutter således de seks hollændere, som indtil videre ligger over Frenkie de Jong.

I sidste sæson spillede De Jong dog 33 ligakampe for Barca, da han er en af Xavis mest benyttede spillere, og det betyder, at hvis hollænderen forsætter med samme hastighed i de kommende sæsoner, vil han om kun to år toppe listen som den hollænder med flest ligakampe for Barca. 

.:FORSIDE:.