fbpx
Annonce

De Jong har en fænomenal statistik i ligaen

Simon Arun Vrábel - 09.09.23

// Frenkie de Jong

Det er ingen hemmelighed, at Frenkie de Jong i denne sæson er blevet endnu vigtigere på den catalanske midtbane, og skulle man være i tvivl, så er hans seneste statistik et sandt bevis på hollænderens store betydning.

Efter afgangen af Sergio Busquets var mange nervøse for, hvordan den catalanske midtbane ville begå sig, men blandt andet takket være Frenkie de Jong, klarer holdet sig glimrende. Den blonde hollænder har i den grad udviklet sig til at være en nøglefigur på Xavis hold, og midtbanespillerens seneste statistik er da også imponerende.

Sammen med Jules Koundé og Ter Stegen, er Frenkie de Jong de eneste spillere som har nydt at spille samtlige minutter i ligaens første fire runder. I denne sæson ligger hollænderen helt centralt på banen, hvor han både deltager i det defensive arbejde, primært sammen med Oriol Romeu, imens han også er med til at drive bolden frem og opbygge catalanernes angreb. Det betyder, at meget af spillet går gennem hollænderens fødder.

Artiklen fortsætter under annoncen


Således fortæller Barca på deres egen hjemmeside at Frenkie de Jong er den spiller i ligaen med allerflest afleveringer, og med 451 i alt, er han også den eneste over 400. Nummer to på listen er nemlig Jules Koundé som er noteret for 347. En ting er afleveringer, men endnu vigtigere er succesraten, og også her imponerer De Jong med en procentsats på intet mindre end 93,79%. Her er det kun Andreas Christensen som i ligaen overgår hollænderen med 95,87%. På listen er det også værd at bemærke, at spillere som Koundé og Oriol Romeu også ligger højt med 91.93% og 91.8%.

Den imponerende statistik stopper end ikke der, for den spanske liga måler også på, hvor mange gange de enkelte spillere driver bolden frem på banen, og her er minimumdistancen helt nøjagtigt fem meter. Den statistik fører Frenkie de Jong også med en kæmpe afstand ned til nummer to på listen. Her finder man endnu engang Koundé, der sammen med Igor Zubeldia fra Real Sociedad, hver har drevet bolden frem intet mindre end 50 gange i de første fire runder. Det er dog ingenting sammenlignet med Frenkie de Jong hvis statistik tæller 94.

Således forsætter listen, for Frenkie de Jong er også den spiller som har stjålet bolden flest gange fra en modstander, og alt sammen underbygger blot den enorme vigtighed som hollænderen havde i sidste sæson, men som han i særdeleshed har opbygget i denne sæson, og med sine blot 26 år, er han ved at blive en af hjørnestenen på den catalanske midtbane.

Frenkie de Jong blev i 2019 købt i Ajax for 85 millioner euro, og siden da har hollænderen opnået 187 kampe i blaugrana..:FORSIDE:.