fbpx
Annonce

Busquets rundede kamp nummer 700 mod Real Betis

Simon Arun Vrábel - 13.01.23

// Sergio Busquets

Med Sergio Busquets’ indhop i torsdagens kamp rundede den catalanske kaptajn imponerende 700 kampe i blaugrana hvilket betyder, at den rutinerede midtbanespiller er den spiller med tredje flest kampe i klubbens historie.

Da der var spillet en time af torsdagens Supercup semifinale, blev det en speciel mærkedag for holdets kaptajn, Sergio Busquets, for han kom på banen til sin kamp nummer 700 i blaugrana. Ikke nok med at det i sig selv er en imponerende bedrift, så betyder midtbanespillerens jubilæum også, at han er tæt på, at være den spiller i klubbens historie med allerflest klubkampe på CV’et.

Der er ingen tvivl om at Sergio Busquets er en af de mest markante spillere i klubbens lange historie. Til trods for en ydmyg position på den defensive midtbane, så har Busquets igennem mere end et årti vist sig som en af de allerbedste fodboldspillere nogensinde på netop dén position og på både klub- og landshold, har han høstet den ene betydningsfulde titel og anerkendelse efter den anden.

Artiklen fortsætter under annoncen


De mange år på topplan gør, at Sergio Busquets torsdag aften rundede en flot milepæl, ved at spille sin kamp nummer 700 i Barca-trøjen, da holdet tog imod Real Betis i den spanske Supercup. De mange kampe gør, at han for længst har overhalet tidligere holdkammerater og klubikoner som Carles Puyol, Gerard Piqué og Andrés Iniesta. Samtidig betyder det også at der således kun er to spillere som har optrådt flere gange i blaugrana end Busquets og deres antal kampe er pludselig inden for rækkevidde.

På andenpladsen finder man nemlig holdets nuværende træner, Xavi Hernández med 767 kampe og øverst på listen er naturligvis Lionel Messi med 778 kampe. I sidste sæson spillede Busquets 51 kampe for catalanerne og hvis han opnår det samme antal kampe i denne sæson, vil han ende på 732 kampe. Det betyder, at titlen som den spiller som har spillet flest kampe for Barca – nogenside –  kun er 41 kampe væk, og det er slet ikke er urealistisk for holdets kaptajn at opnå, hvis han tager én sæson mere på Camp Nou.

I sine mange år i klubben har Busquets vundet hele 32 trofæer. Otte ligatitler, otte Supercup, syv Copa del Rey, tre gange Champions League, VM for klubhold og UEFA Super Cup. Derudover har den 34-årige kaptajn vundet både EM og VM med det spanske landshold, en karriere som mange blot kan drømme om.



.:FORSIDE:.