Bartomeu beder fire medlemmer forlade bestyrelsen

FCBARCELONA.DK - 08.04.20

© Getty Images

Præsident Josep Maria Bartomeu har ifølge flere medier taget initiativ til en markant udskiftning i Barcas bestyrelse, hvor fire medlemmer er blevet bedt om at stoppe. Målet skulle være at skabe ro frem til næste års præsidentvalg.

Det har været en noget turbulent sæson for Bartomeu og den øvrige bestyrelse. Flere uheldige sager og uro har præget billedet og det forsøger præsidenten nu at gøre noget ved.

Samtlige catalanske og spanske sportsaviser melder i dag om, at Bartomeu direkte har bedt fire af klubbens bestyrelsesmedlemmer om at forlade bestyrelsen. Det mest fremtrædende medlem er Emili Rousaud, som ellers var kørt i stilling til at overtage Bartomeus post, når der holdes præsidentvalgt om lidt over et år, hvor Bartomeu ikke kan genvælges.

Bartomeu mener angiveligt, at de fire udpegede medlemmer ikke har optrådt loyalt eller korrekt i de kriser der har været. Eksempelvis skulle Rousaud have bedt Bartomeu udskrive valg i utide på grund af beskyldningerne om smædekampagnerne mod konkrete personer, blandt dem Messi og Piqué.

Bartomeus formål med den massive udskiftning bestyrelsen ses som en forsøg på, at afslutte sin præsidentperiode uden interne problemer. Der er vigtige opgave der skal løses, ikke mindst i lyset af corona-krisen, men også det anspændte forhold til spillertruppen og det ambitiøse projekt med moderniseringen og udvidelsen af Camp Nou, det såkalde Espai Barca.

Bartomeu kan dog ikke kræve at de fire udpegede bestyrelsesmedlemmer går af. Hvis de ikke følger hans opfordring, bliver de siddende i bestyrelsen. Gør de det, må de forvente at blive menige medlemmer uden ansvarsområder.

Barca forventes at melde ud så snart der foreligger en afklaring af situationen.

.:FORSIDE:.