Bartomeu: 'Ansu Fati skal spille hele livet i Barca'

Rune Stentoft Arlbjørn - 05.08.20

© Getty Images

I et stort interview med den catalanske avis Sport går præsident Josep Maria Bartomeu i dybden med Ansu Fati. Her forsikrer præsidenten om, at Fati bliver i klubben og at kontrakten snart vil blive forlænget.

Læs her hvad præsidenten havde at sige om Ansu Fati:

Er der kommet bud på Fati?
'Vi har ikke haft nogle formelle bud på Ansu Fati, men der har været interesse fra nogle klubber. Barcas svar har hele tiden været 'nej'. Ansu er ikke til salg og han er uundværlig for klubben. Han repræsenterer La Masia, som en, der er kommet igennem akademiet, og som griber sin plads på førsteholdet. Han tog springet fra U19-holdet direkte til førsteholdet og der er ikke mange spillere som ham' sagde Bartomeu.

'Barca kan ikke sælge Ansu. Heller ikke selvom, det betyder, vi kan balancere økonomien under pandemien. Vi har aldrig overvejet at lade ham gå. Faktisk er det modsat. Vi ønsker at støtte hans udvikling og forlænge hans tid her, så han spiller for Barca resten af livet' tilføjede han.

I december forlængede Ansu til 2022. Vil den kontrakt blive forlænget?
'Han skrev under på den kontrakt som Barca B-spiller og nu er planen at rykke ham op på førsteholddet. Den kontrakt han underskrev i december havde til formål at få ham på førsteholdet. Ansu kommer på førsteholdet, fordi han har vundet pladsen her. Sammen med Riqui Puig og Ronald Araujo bliver han rykket op. Det viser, at La Masia er i stand til at levere unge spillere, som kan blive gode nok til førsteholdet. Disse spillere beviser - selv hvis folk siger La Masia ikke leverer - at vi bliver med at levere fodboldspillere. Man kan ikke altid rykke spillere op fra hver årgang, men nu har vi tre spillere, som er klar til førsteholdet' lød det fra præsidenten.

Har du personligt fortalt Ansu, at han ikke bliver solgt?
'Jeg har ikke talt med ham personligt, men jeg har talt med hans repræsentanter. Jeg har fortalt dem, at uanset hvilke bud der kommer ind, så er klubbens intentioner ikke at forhandle med nogen' gjorde Bartomeu det klart.

Kan Ansu være en fremtidig anfører for Barca?
'Han er kun 17 år gammel og vi vil ikke lægge det pres på ham nu. Lige nu, så behøver han at spille og træne med de bedste og være afgørende i kampene, men uden pres på. Han tilpasser sig til holdet og hans rolle bliver besluttet når tiden er inde. Lige nu, så er det for tidligt for ham at være anfører' svarede han.

Fortryder du, at Ansu og Riqui ikke spillede med B-holdet i oprykningsfinalen?
Nej, det fortryder jeg ikke, fordi de spillere, som spillede kampen, var dem som var bedst forberedte på at spille finalen. Araujo hjalp dem, fordi han har spillet meget med B-holdet i denne sæson' afsluttede præsidenten.

644x70

.:FORSIDE:.