fbpx
Annonce

Barca udnytter dødbolde anderledes uden Messi

FCBARCELONA.DK - 25.03.22

// Lionel Messi

Xavi er ved at få godt styr på skuden i Barcelona og der tales om, at holdet igen spiller som man så det under Pep Guardiola. Én ting er dog meget anderledes og det er den måde dødboldene afvikles på og det skyldes fraværet af Messi.

Tiki-taka er vendt tilbage og det samme er glæden på Camp Nou. Den eftertagtede og unikke spillestil, der er hele DNA'et i FC Barcelona, har indfundet på ny med Xavi ved roret. Boldbesiddelse, hurtige og mange kombinationer, målchancer og ikke mindst mange mål og gode resultater, har man set på det seneste.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Udviklingen sender tankerne i retning af storhedstiden under Pep Guardiola, hvor Barca henrykkede en hel verden med sin besnærende spillestil. Alligevel er en ting markant anderledes og det er dødboldene.

Med Xavi, Iniesta og Messi på holdet, blev stort set alle hjørnespark taget kort. Tanken var at man havde modstanderen presset ind i eget felt og at man kunne fastholde et massivt pres ved at spille bolden rundt. En anden årsag var, at der ikke var hovedstødsspecialister i truppen, så høje bolde ind i feltet så man sjældent.

Nu har Barca spillere der er en reel trussel i luftspillet, primært Aubameyang, Araujo, Luuk de Jong og Piqué. Det udnytter Xavi til at kræve langt de fleste hjørnespark sendt ind foran mål. Samtidig har spillerne ordre på, at være klar til at samle returboldene op og undgå at modstanderen slår kontra.

På hjørnespark er det derfor et helt andet Barca-mandskab man ser i forhold til tiki-taka tiden med Guardiola. Det samme gælder holdets frispark tæt på modstanderens felt.

Selv hvis distancen til mål var ret lang, afholdt det sjædent Messi fra at forsøge sig på mål. Han var holdets ubestridte frisparksskytte og han beherskede det som få gør det i verden. Messi har sat et hav at frispark op i målkrydset bag en flyvende og frusreret keeper.

Nu er Messi væk og der er ingen oplagt arvtager eller specialister til denne øvelse. Det betyder, at hvis distancen til mål er for lang, så sendes bolden i stedet ind i feltet i søgen efter de hovedstærke spillere.

Når frisparket er tæt på feltet, står spillerne ofte og diskutere lidt om hvem der skal sparke. Alba, Memphis, Ferran Torres og andre har forsøgt sig, men uden held. Her er der måske noget Xavi skal have løst, for holdet virker ikke som nogen stor trussel på direkte frispark.

Enhver træner ved, at mulighederne afhænger meget af de spillere der til rådighed. Fraværet af en unik spiller som Messi vil altid have konsekvenser og det ser man altså på Barcas dødbolde.

.:FORSIDE:.