fbpx
Annonce

Barca sikrer sig gigantisk kapitalindsprøjtning

FCBARCELONA.DK - 20.08.21

// Joan Laporta


Ifølge de store catalanske aviser har Barca taget et stort skridt i kampen for den økonomiske genopretning i klubben. Catalanerne har forhandlet en aftale hjem, som sikrer 3,3 milliarder i kapital.

Ledelsen i Barca skulle have lavet en aftale med forskellige investorer under supervision af Goldman Sachs, som indbringer Barca 455 millioner euro, hvilket svarer til 3,3 milliarder kroner. Det sker i en aftale på 10 år, hvor Barca skal betale 1,98% i renter. Barca har opnået denne fordelagtige aftale ved at stille garanti med klubbens tv-rettigheder.

Udover kapitalindsprøjtningen på 3,3 milliarder kroner har ledelsen derudover genforhandlet 140 millioner euro af klubbens gæld, hvilket svarer til 1 milliard danske kroner. Her har catalanerne opnået en mere fordelagtig aftale, som giver yderligere luft i økonomien.

Udover den nye aftale arbejder ledelsen med Joan Laporta på endnu en økonomisk aftale, som ifølge de catalanske aviser vil indbringe klubben op mod 1.200 millioner euro, hvilket svarer til svimlende 9 milliarder kroner. Disse penge skal hovedsagligt bruges på det såkaldte 'Espai Barça', der blandt andet består af moderniseringen af Camp Nou.

Til avisen Sport udtaler kilder i Barca: 'Den nye økonomiske aftale viser den tillid, som det internationale finansielle marked har til den nye ledelse. Samtidig viser den værdien af FC Barcelona'.

.:FORSIDE:.