fbpx
Annonce

Barca overvejer ny lønreduktion frem for CVC-aftale

Simon Arun Vrábel - 04.06.22

// Joan Laporta

For at kunne foretage de indkøb, som Xavi ønsker, forsætter præsident Laporta arbejdet med at skabe kapital og skære ned på udgifterne. Èn af overvejelserne går på at skære yderligere i spillernes løn for at sænke udgifterne.

Laporta er ikke vild med ideén om at skulle underskrive CVC-aftalen med La Liga, for specielt forholdet imellem La Liga-præsidenten Javier Tebas og Joan Laporta er iskoldt. Som et alternativ overvejer Laporta derfor en yderligere reduktion af spillernes lønninger.

Arbejdet på ledelsesgangen forsætter ihærdigt med at få styr på den kuldsejlede økonomi, som tidligere klubpræsident Josep Maria Bartomeu har efterladt. Opgaven består dels i at skabe flere indtægter, men samtidig også at skære i de enorme udgifter, som der blandt andet er til spillerlønninger. Her er spillersalg en mulighed, men det har vist sig svære end forventet at komme af med de mest løntunge spillere. Derfor overvejer klubben om en yderligere lønnedgang bør komme på tale.

Artiklen fortsætter under annoncen


Så sent som sidste år gik de tre af de fire anførerer, Sergio Busquets, Gerad Piqué og Jordi Alba, forrest og accepterede en stor reduktion i deres løn. Herefter fulgte flere af spillerne og seneste melding går på, at Sergi Roberto har accepteret en reduktion på hele 50% af sin løn. Det var ikke alle spillere, som var lige tilfredse med, at klubben brugte penge på nye spillere imens de nuværende måtte acceptere en lønnedgang og hvis Laporta vælger at skære i spillernes lønninger endnu engang kan det ikke undgå at skabe utilfredshed i truppen.

Barca står dog i en prekær situation, for der er akut behov for at hæve indtægterne imens udgifterne skal sænkes og ifølge Catalunya Radio oplever Laporta flere komplikationer end han havde forestillet sig. De forskellige sponsorater og kommercielle aftaler ser ikke ud til at dække det nuværende underskud og ifølge Catalunya Radio vil catalanerne – selv med de kommende aftaler i hus – forsat mangle næste 200 millioner euro. Det kan derfor blive en uønsket nødvendighed at sænke spillernes løn endnu engang.

.:FORSIDE:.