fbpx
Annonce

Barca tæt på at have den bedste defensiv i 53 år

Peter Vyff - 25.03.23

Selvom Barca må se sig sendt sig ud af europæisk fodbold, så har holdet leveret nogle fantastiske resultater i de hjemlige turneringer. Det skyldes især holdets defensiv, der nærmer sig en rekord, der blev sat for hele 53 år siden.

Det lykkedes ledelsen at forstærke førsteholdstruppen på Camp Nou i sommer for hele 160 mio. euro, og Barca-fans havde derfor store forventninger til denne sæson. Catalanerne startede dog ud med flere svingende præstationer, ligesom holdet hurtigt måtte se sig ude af Champions League.

Cheftræneren Xavi fik dog bedre styr på tropperne i løbet af efteråret, hvilket også hurtigt resulterede i en førsteplads i La Liga. Catalanerne har sidenhen formået at holde fast i føringen, og på trods af endnu et tidligt exit i europæisk fodbold, denne gang i Europa League, har spillerne leveret nogle fremragende præstationer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca har på nuværende tidspunkt et forspring på hele 12 point til Real Madrid i La Liga, samtidig med at holdet også tog første stik i Copa del Rey-semifinalen imod ærkerivalerne. Catalanernes flotte resultater skyldes især defensiven, som nærmest aldrig har set bedre ud på Camp Nou.

Rent faktisk har forsvaret været så stærkt spillende, at det efterhånden er statistisk muligt at slå en rekord, der blev sat af Cagliari tilbage i sæsonen 1969-70. Italienerne formåede for 53 år siden kun at lukke 11 mål ind i 30 kampe i Serie A, hvilket giver et snit på 0,367 mål per kamp.

Barca har i denne sæson kun lukket 9 mål ind i ligaens foreløbige 26 kampe, hvilket giver et snit på 0,346 mål per kamp. Der resterer dog stadig 12 kampe i La Liga, og for at slå rekorden må Xavis mandskab kun lukke 4 mål ind, hvilket vil give et endeligt snit på 0,342 indkasserede scoringer per kamp.

Hvis det skulle lykkes, så tager Barca altså Europa-rekorden fra Cagliari, samtidig med, at det understreger den store forvandling som holdet har gennemgået, siden Xavi overtog styringen for blot halvandet år siden.



.:FORSIDE:.