Barca har tabt 200 mio. euro under coronakrisen

Magnus Wind - 04.07.20

© Getty Images

Barca har eftersigende tabt flere penge under coronakrisen end forventet. I denne sæson regnede klubben med, at blive den første til at omsætte for en millard euro, men dette er ikke lykkes. 

Coronakrisen har medført store økonomiske tab i fodboldverdenen, da klubberne har mistet indtægter fra både tv-rettigheder og tilskuere. Ifølge avisen El Periódico de Catalunya betyder det, at Barca kommer til at miste i omegnen af 200 mio. euro her under krisen, altså 1,5 mia. kroner. I første omgang havde klubbens ellers regnet med, at tabet kun ville blive på cirka 150 mio. euro.

Dette er på trods af, at hele førsteholdstruppen gik 72% ned i løn i den periode, hvor fodbolden lå helt stille. Flere medlemmer af trænerstaben gik også ned i løn. I alt skulle det have sparet Barca for omkring 40 mio. euro. Før sæson havde klubben ellers forventet, at runde en milliard euro i omsætning, som den første nogensinde. Men tabet på de cirka 200 mio. euro gør, at forventningerne til regnskabet må nedjusteres. 

Det er stadig usikkert hvornår det igen bliver tilladt for fans at komme på stadion, men genstarten af La Liga har helt sikkert hjulpet La Liga klubberne økonomisk.

 

.:FORSIDE:.