fbpx
Annonce

Barca har kun været overbevisende i La Liga

Simon Arun Vrábel - 06.01.23

Imens Barca gør det godt i La Liga, er historien en helt anden i de andre turneringer og kampen i pokalturneringen imod Intercity underbygger indtrykket at, at holdet spiller som dag og nat i og udenfor ligaen.

Xavis mandskab er nærmest ustoppelige når det kommer til den hjemlige liga, hvor man specielt i starten af året vandt flere af kampene stort samtidig med, at man holdt buret rent. Omvendt er historien næsten stik modsat når det kommer til samtlige turneringer udenfor ligaen og det skaber nervøsitet i en januar måned, som både byder på Supercup og Copa del Rey.

Barca ville ikke føre ligaen hvis det ikke var for deres defensive soliditet. Xavi Hernández' hold har kun lukket seks mål ind i 15 kampe, hvilket betyder at man gennemsnitligt kun har lukket 0,4 mål ind pr. kamp. Derudover har man kun tabt en enkelt kamp, nemlig El Clásico på Santiago Bernabéu.

Artiklen fortsætter under annoncen


Dertil har Ter Stegens ekstraordinære præstationer i målet hjulpet holdet i de kampe, hvor specielt forsvaret var hårdt ramt af skader kort før VM-slutrunden i midten af november. Med en samlet målscorer på 34-6, kan man derfor tale om en fantastisk start på ligaen, som man da også fører i skrivende stund.

I Europa oplevede Barca-holdet imidlertid en fuldstændig modsat virkelighed, som kulminerede med den tidlige eliminering fra Champions League i gruppespillet for andet år i træk. I Europas fineste turnering lukkede catalanerne hele 12 mål ind i seks kampe, et gennemsnit på to mål per kamp hvilket er alt for højt til at konkurrere imod de allerbedste klubber.

Derfor bliver Xavi bliver nødt til at ændre på mange ting, hvis man vil nå langt i en Europa League fyldt med hold med stort offensivt potentiale som Manchester United, Arsenal, Roma, Real Sociedad samt Real Betis, som man også møder i Supercuppen senere på måneden.

I den første runde af den spanske pokalturnering, Copa del Rey, viste catalanerne, at det ikke kun var i Europa man har det svært, men at det kun er i La Liga at holdet for alvor kan overbevise. Præcis som man så det i flere af de europæiske kampe, så var kampen fyldt med flere individuelle og kollektive fejl, samt en uacceptabel ineffektivitet foran mål som gjorde, at man skulle bruge 120 minutter imod upåagtede Intercity fra den tredjebedste række, inden at sejren kom i hus. Samtidig lukkede man tre mål ind i en enkelt kamp.

Den krævende januar måned, med den nært forestående spanske Supercup i Saudi-Arabien og knockout-runderne i Copa del Rey, vil derfor teste Barças robusthed udenfor ligaen. I La Liga gælder det om, i fraværet af Robert Lewandowski, at finde effektiviteten frem i kampene imod mod Atlético de Madrid, Getafe og Girona, mens defensiven i den grad skal styrkes på samme niveau, som man har set i ligaen, hvor man kun har lukket to mål ind i holdet seneste seks kampe.



.:FORSIDE:.