fbpx
Annonce

Balde: 'Racisme kan aldrig retfærdiggøres'

Simon Arun Vrábel - 28.05.23

// Alejandro Balde

Alejandro Balde har taget emnet om racisme i La Liga meget personligt, og derfor har han givet et langt interview, hvor han taler om sine egne oplevelser med racisme samtidig med, at han kigger tilbage på sin første sæson på førsteholdet.

Efter Real Madrids udekamp mod Valencia er emnet omkring racisme i den spanske liga for alvor genopblusset. Én af de spillere, som har taget emnet meget personligt, er Alejandro Balde, som selv er vokset op med racisme, og i den forbindelse har den unge forsvarsspiller givet et spændende interview for at sætte yderligere fokus på problemet.

Det er magasinet GQ, som flere gange har faciliteret lange og spændende interviews med Barca-spillere, som fik fornøjelsen af at møde den unge forsvarsspiller til en snak om racisme, og hans evaluering af den første sæson som førsteholdsspiller i Barca.

Racisme i professionel fodbold
'Racisme kan aldrig retfærdiggøres. Du kan aldrig tillade dig at råbe skældsord til en spiller baseret på hans hudfarve, uanset hvordan end han opfører sig på banen. Kampene burde blive afbrudt og stoppe lige så snart at det første skældsord bliver råbt fra tribunen'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Racisme i sin barndom
'I fodboldens verden har jeg aldrig oplevet problemer med racisme, men jeg har haft det på gaden. Både min familie og jeg selv har oplevet racisme. Da jeg var lille, kan jeg huske, at jeg ville spille fodbold i en park, og børnene fortalte min bror og mig, at deres familier ikke ville lade dem lege med sorte. Da min bror blev ældre, blev han ofte stoppet og bedt om meningsløs dokumentation, udelukkende fordi de undrede sig over, hvad en sort lavede hvor end han opholdt sig. Mine forældre har også haft problemer med at få job på grund af deres hudfarve'.

'Forleden dag besøgte jeg min gamle folkeskole og jeg tror, at det er meget vigtigt, at børn i et kvarter som mit kan se en som mig, der er kommet til Barca og på landsholdet, og som har forladt det samme sted som dem. Sport er kritisk i slumkvarterer som mit, fordi det afholder børn fra at træffe de dårlige valg. Hvis det ikke havde været for sporten, hvem ved hvad der ville være blevet af mig? Sport er afgørende for at træffe de rigtige beslutninger i livet'.

Forholdet til Jordi Alba
'Jordi har altid opført sig eksemplarisk overfor mig, og han har været fundamental for min udvikling. Han har hjulpet mig i al min træning, han har fortalt mig, hvordan jeg skal forsvare, og hvordan jeg skal angribe. Han har også hjulpet mig meget på landsholdet, hvor han fra førstedagen forklarede mig, hvordan Luis Enrique ønsker at spille på kanterne. Jeg husker, at han bad mig være rolig, og fordi han altid har været så tæt på, vil jeg altid være ham taknemmelig'.

Xavi og den første sæson på førsteholdet
'Han lægger meget vægt på systemet, og at rette op på de fejl, som vi laver. Han er en træner, som er meget tæt på sine spillere, og man kan mærke, at han selv har været en spiller. Han er meget vigtig for os'.

'Jeg husker at, jeg ikke spillede et eneste minut i den første kamp. I den anden, mod Real Sociedad, var jeg en starter og var i stand til at levere min første assist på førsteholdet. Det var der jeg indså, at det kunne her kunne blive mit øjeblik'.

Holdets performance i ligaen og i Europa
'Madrid giver ikke noget som helst væk. De ville helt sikkert gerne have vundet La Liga, for det er en meget svær titel, der belønner regelmæssighed, og som vi har kæmpet for i ni måneder. Folk kan sige, hvad de vil, men vi har vundet ved at levere en flot indsats. Omvendt har vi manglet konkurrenceevne i Europa. Vi havde også skader på ubelejlige tidspunkter, vi hentede mange nye spillere - men der er ingen undskyldninger. Næste år vil vi give alt for Champions League, for det er den titel, vi ønsker os allermes'.

På trods af sine kun 19 år så er Alejando Balde allerede noteret for 50 kampe for Barcas førstehold med et mål og syv assists til følge. På landsholdet er det blevet til fem kampe; fire af dem til sidste års VM-slutrunde samt en enkelt kamp i VM-kvalifikationen.

.:FORSIDE:.