fbpx

Balde: 'Det har været en utrolig sæson'

FCBARCELONA.DK - 11.06.23

// Alejandro Balde

Alejandro Balde har været en af sæsonens helt store positive overraskelser i den netop overståede sæson. I et interview lægger han ikke skjul på, at det er gået meget stærkt, men han ved også, at han stadig skal forbedre sig.

'Det har været en utrolig sæson, både kollektivt og personligt. Jeg har lært meget og få mange flere minutter end jeg havde forventet. Jeg er en ung spiller der stadig skal lære' udtaler han til klubbens hjemmeside fcbarcelona.cat.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Jeg er kun 19 år og det hele er gået meget hurtigt. Da sæsonen startede, vidste jeg ikke hvad fremtiden ville bringe, men med hårdt arbejde og fokus kom mulighederne, så jeg til sidst kom til at spille mange minutter. Det er gået så stærkt, at jeg ikke har haft tid til tænke over hvad der er sket. Nu hvor sæsonen er slut, har jeg bedre tid til at analysere det og det er virkeligt vildt' fortsætter han.

Her er hvad Balde også sagde:

Konkurrencen med de langt mere erfarne Alba og Alonso:
'Vi har altid haft en sund konkurrence. Hvis de var i god form, skulle jeg være i endnu bedre form for at starte inde. Det gjorde mig bedre. Hvis jeg ville spille, skulle jeg forbedre mig hver dag, men jeg troede hele tiden på mine evner'.

Også spilletid som højre back:
'Det var helt nyt for mig, for jeg havde aldrig før spillet til højre, men som spiller bør du være i stand til at omstille dig til enhver omstændighed der kan ske i en kamp. Jeg synes jeg fandt mig hurtigt til rette'.

Hvor kan Balde forbedre sig?
'Der er mange aspekter, men først og fremmest det defensive, men også den sidste pasning. Det er noget som jeg med tiden skal perfektionere. Jeg er kun 19 år og har stadig mange ting der skal læres'.

Næste sæsons største mål:
'I næste sæson skal vi gå efter Champions League med alt hvad vi har. Vi har haft to sæsoner, hvor vi er sendt ud af gruppespillet. Jeg tror vi har holdet til at kunne spille med'.

Hvem er Baldes forbilleder:
'Først og fremmest Jordi Alba. Han spiller på min position og jeg er vokset op med at se ham spille. Jeg har også set meget på Alfonso Davies, Bayerns venstre back, for vores måde at spille på, minder meget om hinanden'..:FORSIDE:.